Πολιτική
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 18:38

Ντ. Μπακογιάννη: Πρόταση περιχαράκωσης ή πρόταση προοπτικής;

Το δίλημμα μεταξύ μιας πρότασης περιχαράκωσης και συρρίκνωσης, όπως την χαρακτήρισε, και μιας πρότασης προοπτικής και νίκης, αναφερόμενη στη δική της πρόταση, έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το δίλημμα μεταξύ μιας πρότασης περιχαράκωσης και συρρίκνωσης, όπως την χαρακτήρισε, και μιας πρότασης προοπτικής και νίκης, αναφερόμενη στη δική της πρόταση, έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το πραγματικό ερώτημα σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές έχει εξίσου ξεκάθαρα τεθεί: η μία πρόταση είναι μια πρόταση περιχαράκωσης και συρρίκνωσης. Να μαζευτούμε εμείς και εμείς, μεταξύ μας, και μετά να δούμε πώς και αν θα ξανακερδίσουμε την κοινωνία. Με άλλα λόγια να κλειστούμε στο καβούκι μας .Και η άλλη, η δική μας πρόταση, πρόταση μου, είναι μια πρόταση δυναμική. Μια πρόταση προοπτικής και νίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε μάλιστα ψευτοδίλημμα το αν η ΝΔ θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της ή στην κοινωνία. «Και στα ψευτοδιλήμματα λέω όχι. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι ψηφοφόροι μας βρίσκονται στην κοινωνία, είναι η κοινωνία. Η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται οργάνωση, επισημαίνοντας ότι, ενώ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, δεν έχει ακούσει τίποτα για το πώς θα οργανωθεί το κόμμα.

Πρόσθεσε δε πως χρειάζεται επίσης «σαφής ιδεολογία. Ιδεολογία φιλελεύθερα ριζοσπαστική, αλλά και με ευαισθησία κοινωνική», αλλά και όραμα. «Χρειάζεται να δώσουμε στους οπαδούς μας μια αίσθηση αποστολής. Προοπτική. Προοπτική όχι μόνο συσπείρωσης αλλά και νίκης. Αυτή είναι η δική μας πρόταση», ανέφερε.

Αναφερόμενη στα αίτια της ήττας της ΝΔ στις εκλογές, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «την ήττα αυτή την προκάλεσαν απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών που ξεσήκωσαν δικαίως την οργή και την αγανάκτηση των οπαδών μας. Την προκάλεσαν η πολιτική ατολμία και η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που ξεκινήσαμε. Την προκάλεσαν οι παλινωδίες σε αποφάσεις, στις οποίες δεν μέναμε σταθεροί».

«Την προκάλεσε, ακόμα», συνέχισε, «το ξέσπασμα της μεγάλης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έκανε μια δύσκολη κατάσταση ακόμα δυσκολότερη. Την μεγάλη αυτή ήττα την προκάλεσε η απομάκρυνση μας από την κοινωνία. Από τους φυσικούς μας συμμάχους. Τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους νέους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους. Την προκάλεσε και το χαλάρωμα - και η ανυπαρξία ακόμα - των σχέσεων μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης».