Πολιτική
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 19:58

Γ. Παπανδρέου: Θέλουμε έναν πρόεδρο που θα συμβάλει στη συνοχή της Ευρώπης

«Θέλουμε έναν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συμβάλει στη συνοχή της Ευρώπης και έναν ύπατο εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων του πλανήτη μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Θέλουμε έναν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συμβάλει στη συνοχή της Ευρώπης και έναν ύπατο εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων του πλανήτη μας, των διεθνών οικονομικών κρίσεων, της κλιματικής αλλαγής, ώστε να υπάρχει μια προοδευτική αλλά και ισχυρή φωνή της Ευρώπης, επιτέλους, σε διεθνές επίπεδο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ακόμη πως «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η σοσιαλιστική ομάδα της Ε.Ε. μπόρεσε να συζητήσει με ιδιαίτερη συνοχή τα θέματα των τοποθετήσεων στις σημαντικές θέσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική».

«Δείχνουμε μια ταυτότητα απόψεων και μια ενότητα που είναι σημαντική για το μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την ήπειρο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκειται για μια νέα διαδικασία μετά την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, παρά το γεγονός ότι η Συνθήκη αυτή δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματα της Ευρώπης.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τέλος ότι είναι ένα νέο βήμα και «ελπίζουμε ότι θα αποκτήσει επιτέλους η Ευρώπη μια ισχυρή και ενιαία φωνή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ