Πολιτική
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 20:21

Εμμένει στην πρόταση για δημόσιο διάλογο η Ντ. Μπακογιάννη

Την πρότασή της για διάλογο γύρω από τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας επανέλαβε η Ντ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν και προτιμούν το μονόλογο.

Την πρότασή της για διάλογο γύρω από τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας επανέλαβε από το Μαρούσι η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν και προτιμούν το μονόλογο.

«Αντιλαμβάνονται το διάλογο ως τσακωμό και τη συζήτηση ως διχασμό. Δεν έχουν δίκιο. Και οι υποψήφιοι είμαστε ώριμοι και υπεύθυνοι πολιτικοί και η βάση αλλά και η κοινωνία γενικότερα, ζητά αυτή την κρίσιμη στιγμή να μας ακούσει να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, την ώρα που η οικονομία διαρκώς χειροτερεύει, την ώρα που το καράβι μπάζει νερά από παντού, η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και παλινδρομεί».

Τόνισε επίσης ότι «δεν έχει σχέδιο, ότι σπαταλά το χρόνο και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ότι καταφέρνει και να διαψεύδει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να μην ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα των περιστάσεων», προσθέτοντας πως «η χώρα έχει ανάγκη το ταχύτερο δυνατό από μια μεγάλη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία».

Μια Νέα Δημοκρατία που, όπως ανέφερε, «θα είναι παρούσα. Που το ΠΑΣΟΚ θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του! Μια Νέα Δημοκρατία που θα δίνει μάχες για αυτά που πραγματικά απασχολούν το λαό. Μια Νέα Δημοκρατία που θα προστατεύσει τους πολίτες».

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η ΝΔ «πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία. Και πάνω απΆ όλα να ξεκινήσουμε άμεσα δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση».

«Η εκλογή του νέου Προέδρου που θα πραγματοποιηθεί από τη βάση είναι το πρώτο βήμα της Νέας Αρχής», τόνισε.