Πολιτική
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 12:54

Γ. Μανώλης: Η μάχη θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή

Στην εκτίμηση ότι η εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, προέβη σήμερα ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM. Με Σαμαρά, υποστήριξε, «οι βαρόνοι δεν θα έχουν ομπρέλα προστασίας».

Στην εκτίμηση ότι η εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή, προέβη σήμερα ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

«Γυρνάω σε όλη την Ελλάδα και βλέπω ότι υπάρχει αυτό που από την αρχή είπα όταν ακόμα οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο Σαμαρά γύρω στο 10%, ότι υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα κι αυτό αναπτύσσεται», δήλωσε ο κ. Μανώλης κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και ΄πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι από την πρώτη Κυριακή μεγάλη και θα σας έλεγα ότι αρχίζω να πιστεύω ότι η εκλογή του αρχηγού θα κριθεί την πρώτη Κυριακή.

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Μανώλης εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ. Ψωμιάδης θα συρρικνωθεί...γιατί καταλαβαίνει και κάποιος κόσμος ότι πρέπει να εκλεγεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα πιεστεί. Πιστεύω ότι θα συρρικνωθούν τα ποσοστά του Ψωμιάδη. Τα βλέπω γύρω στο 6%-7%. Δεν τα βλέπω παραπάνω».

Όσο για τις διαφορές στις πολιτικές πλατφόρμες Μαπακογιάννη – Σαμαρά, ο κ. Μανώλης σημείωσε μία βασική διαφορά σε σχέση με το ρόλο του κράτους στην οικονομία: «Δεν έχω ακούσει την κ. Μπακογιάννη να μιλάει αν δέχεται ότι το κράτος πρέπει να έχει ρυθμιστικό ρόλο στην οικονομία, αν μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των κανόνων και η αγορά δεν πρέπει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα... Εγώ δεν λέω ότι το κράτος δεν είναι διεφθαρμένο, αλλά τι σημαίνει; Ότι επειδή είναι διεφθαρμένο το κράτος - κι όχι το κράτος, οι πολιτικοί βασικά και από εκεί και πέρα οι δημόσιοι λειτουργοί που παίρνουν παράδειγμα από τους πολιτικούς - σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το κράτος; Η αγορά είναι πιο διεφθαρμένη. Η κρίση που περνάμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αποτέλεσμα των golden boys», παρατήρησε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στήριξης υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο Γιάννης Μανώλης μίλησε για ιδιοκτησιακή αντίληψη των λεγόμενων βαρόνων της ΝΔ, «που θέλουν να βολέψουν τα παιδιά τους, που θέλουν να βολέψουν τα εγγόνια τους». Με Σαμαρά, υποστήριξε, «δεν θα έχουν ομπρέλα προστασίας».