Πολιτική
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 13:14

Στο πλευρό της Ντ. Μπακογιάννη ο Β. Πολύδωρας

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος, ο βουλευτής Β’ Αθηνών τονίζει: «Το να μην παίρνει κανείς θέση αυτές τις ώρες μοιάζει σαν δειλία ή σαν αβάσταχτη υποκρισία». Δήλωση στήριξης και από Γ. Ορφανό.

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος, ο βουλευτής Β’ Αθηνών τονίζει: «Το να μην παίρνει κανείς θέση αυτές τις ώρες μοιάζει σαν δειλία ή σαν αβάσταχτη υποκρισία».

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να πω ψέματα αύριο στους υποψηφίους που δεν θα έχω ψηφίσει…», προσθέτει ο κ. Πολύδωρας και συμπληρώνει τα ακόλουθα:

«Γι αυτό παίρνω θέση. Και τάσσομαι με την Ντόρα Μπακογιάννη . Οι λόγοι πολλοί. Αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της ΝΔ όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων από το 1978 μέχρι σήμερα».

Δήλωση στήριξης και από Γ. Ορφανό

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη έκανε και ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός: «Για τη λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος της κεντροδεξιάς που θα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις κοινωνικές διεργασίες και ανάγκες, επιλέγω να στηρίξω την Ντόρα Μπακογιάννη για να υπερβούμε στρατόπεδα και στρατοπεδάρχες και να σφυρηλατήσουμε την πραγματική ενότητα».

Την ίδια ώρα, επιστολή στήριξης στην υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών απέστειλαν σήμερα 40 εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ - πολιτικοί φίλοι του Αρη Σπηλιωτόπουλου απ΄ όλη την Ελλάδα.

Επίσης, την στήριξη της στη κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα αναπηρίας Ελευθερία Μπερνιδάκη Αλντους.

«Το διακύβευμα είναι ποιά ΝΔ μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ»

Τέλος, ο εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη, Ι. Οικονόμου, σημείωσε πως το διακύβευμα αυτή την τελευταία εβδομάδα μέχρι τις εκλογές στις 29 Νοεμβρίου, είναι ποιά ΝΔ μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Η δύναμη των ιδεών εξαντλείται με το ανακυκλωνόμαστε γύρω από τον εαυτό μας, ή πρέπει να μας δίνει ώθηση για να κερδίσει η ΝΔ τους σοσιαλιστές παντού.

Αύριο η κ. Ντόρα Μπακογιαννη θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Παλλήνη (21:00, Κελάρι Παπαχρήστου-16o χιλιόμετρο Λεωφόρου Σπάτων).

Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου και Καβάλας. Στις 18.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στην Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο ALEXANDER) και στις 20.00 στην Καβάλα (αμφιθέατρο Νομαρχίας).