Πολιτική
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 05:52

Η ατζέντα της ημέρας

* 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

* Στη Μόσχα βρίσκονται από χθες για τις εργασίες της 34ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, οι βουλευτές Βασίλης Γερανίδης, Παναγιώτα Ζούνη, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Κατσούρας, Κωνσταντίνος Τσιάρας και Μιχάλης Γιαννάκης καθώς και ο πρώην βουλευτής Ηλίας, Καλλιώρας. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως τις 26 Νοεμβρίου του 2009.

* Στην 5η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Βελιγράδι, συμμετέχει σήμερα ο βουλευτής Νάσος Αλευράς, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

* Στις 7 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στη Λεωφόρο Μεσογείων.

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη ΝΟΔΕ Λακωνίας με στελέχη και φίλους του κόμματος.

* Στις 10 π.μ. στον Αγιο Δομίνικο η τρίτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

* Στις 10 π.μ. η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov, της συζύγου του, Zorka Parvanova και της επίσημης αντιπροσωπείας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου με τον ΣΕΒ, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς για το ασφαλιστικό σύστημα.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργου Καρατζαφέρη στα εργοτάξια της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου (Αυτοκινητόδρομος ΜΟΡΕΑΣ), προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη τυ έργου που αποτελεί κύριο άξονα για την ανάπτυξη της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου.

* Στις 11 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή με την ΣυνομοσπονδίαςΔημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΣΥΔΑΣΕ).

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων, συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας και του Γραφείου Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα αποτροπής της Βίας κατά των Γυναικών.

* Στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία της Χορωδίας και Μαντολινάτας του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικλής» Χανίων, αφιερωμένη στον Μιχάλη Σουγιούλ.

* Στις 11 π.μ. η Νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ-Σχοιναράκη Ηλιάκη θα υπογράψει τη σύμβαση του έργου: «Συντήρηση Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Ηρακλείου Α’ Φάση».

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30 π.μ. συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και θέμα τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Athens Park Hotel η ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Συνομοσπονδίας με αντικείμενο: Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

* Στις 11:40 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτρη Σιούφα, του γραμματέα της Κ.Ε. Λευτέρη Ζαγορίτη και του γενικού διευθυντή, Μενέλαου Δασκαλάκη, με τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι κοινή συνέντευξη Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) για την έκτακτη εισφορά και τις λοιπές φορολογικές αλλαγές που προγραμματίζονται για τα ακίνητα και τις αντικειμενικές αξίες τους, και τις επιπτώσεις τους στην οικοδομή, τις συναλλαγές, την οικονομία και την κοινωνία.

* Στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο εκδηλώσεων του καταστήματος Public στην Πλατεία Συντάγματος, στρογγυλό τραπέζι διοργανώνει η «Θετική Φωνή» με αφορμή την συνεχή επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων στην Ελλάδα, την ανυπαρξία πρωτοβουλιών ενημέρωσης και πρόληψης από την πλευρά της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα αποτελέσματα της πρόσφατη έκθεσης του Health Consumer Powerhouse, «Euro HIV Index 2009», στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση μεταξύ 29 Eυρωπαϊκών χωρών σε ότι αφορά την πολιτική της ενάντια στο HIV/AIDS.

* Στις 12 το μεσημέρι στον πολυχώρο PuntoES στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της φετινής «Ονειρούπολης» στη Δράμα, από τον Δήμαρχο Δράμας, Θωμά Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και μέλη της οργανωτικής επιτροπής της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν συνέντυξη Τύπου του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, με θέμα «την ανοιχτή πολεμική οικονομικών συμφερόντων κατά του ιδρύματος που υποκινείται από τη MIG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου».

* Ανεβλήθη η προγραμματισμένη για σήμερα στη 1 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου με την ΕΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς για το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν.

* Στη 1 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά σε φοιτητές της ΔΑΠ στο μεγάλο αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ.

* Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού, Νίκου Σηφουνάκη, παρουσία των γενικών γραμματέων, Χάρη Τσιόκα και Σωκράτη Κάτσικα, με θέματα του τομέα μεταφορών και δικτύων.

* Στις 2:30 μ.μ. ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα μεταβεί στην Τρίπολη όπου και θα πραγματοποιήσει βόλτα στο κέντρο και την αγορά της πόλης.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή συνεδριάζει ο κοινοβουλευτικός τομέας Εργασίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov, με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Σιούφα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Marin Raikov.

* Στις 4:30 μ.μ. του προέδρου της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή.

* Στις 5:15 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Βουλγαρίας Georgi Parvanov με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

* Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη ΝΟΔΕ Αργολίδας στο Ναύπλιο και συνάντηση με στελέχη και φίλους του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Βουλγαρίας με την γενική γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 6 μ.μ. συνεδριάζει η ολομέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 6 μ.μ. βόλτα του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο κέντρο και την αγορά του Ναυπλίου.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στη Μυτιλήνη συνέντευξη Τύπου του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

* Στις 6:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Georgi Parvanov θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ledra Marriott στη Λεωφόρο Συγγρού, ομιλία του υποψηφίου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σε γυναίκες του κόμματος.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αίτημα σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

* Στις 7 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον Βούλγαρο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων, Ρόσεν Πλεβνελίεβ.

* Στις 8 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο «Αρίων» στη Μυτιλήνη ομιλία του βουλευτή Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Αρη Σπηλιωτόπουλου.

* Στις 9 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

* Στις 9 μ.μ. ομιλία της υποψήφιας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη σε συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος στην Παλλήνη (Κελάρι Παπαχρήστου – 16ο χλμ. Λεωφόρου Σπάτων).