Πολιτική
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 17:43

Γ. Καρατζαφέρης: Ο πρωθυπουργός να ξεφύγει από τον ημιλαϊκισμό

«Η χώρα χρειάζεται ένα “σοκ” για να μπορέσει να βγει από την κρίση», δήλωσε πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήξερε προεκλογικά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Εφ όλης τη ύλης επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα χρειάζεται ένα “σοκ” για να μπορέσει να βγει από την κρίση», δήλωσε πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήξερε προεκλογικά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τον κάλεσε «να ξεφύγει από τον ημιλαϊκισμό, τον οποίο ακολουθεί το τελευταίο διάστημα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει και «τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να μας βγάλουν από την κρίση».

Ο κ. Καρατζαφέρης επεφύλασσε εφ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση. «Μια σειρά από αποφάσεις, όπως, η απόσυρση, οι ημιυπαίθριοι χώροι, το λιμάνι, οι διχογνωμίες, οι κόντρες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, αποδεικνύουν στην πράξη ότι η χολιγουντιανή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν έχει την εύρυθμη λειτουργία την οποία επιτάσσουν οι εποχές», σημείωσε χαρακτηριστικά

Επίσης υπογράμμισε πως «50 ημέρες μετά από την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχει φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής ούτε ένα Νομοσχέδιο, δεν έχει ορίσει το σύνολο των Γραμματέων, των Περιφερειαρχών και, σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει δομημένη πολιτεία.»

Ο πρόεδος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε επιπλέον το Γ. Παπανδρέου ότι επιχειρεί να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα δίνοντας ψήφο στους μετανάστες, και παρατήρησε ότι «δεν έχουμε ασφαλή γειτονιά για να κάνουμε τέτοια «ανοίγματα».

Επίσης, τόνισε ότι «αν πρόκειται να επιμείνει ο Γ. Παπανδρέου σε αυτό, εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίσπευση των εκλογών, βάση των δυνατοτήτων που δίνει το Σύνταγμα, δηλαδή ακριβώς με τον τρόπο που απειλούσε προεκλογικώς ο κ. Παπανδρέου, επ’ ευκαιρία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι θέσεις του Γ. Καρατζαφέρη για ΠΓΔΜ - Τουρκία

Επισημαίνοντας ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κομβική για την ελληνική πολιτεία, αφού ο Δεκέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας, τόσο για το θέμα της Τουρκίας, όσο και για τις τελικές πράξεις για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, αλλά και την Οικονομία», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι περίμενε από τον Γ. Παπανδρέου «να είναι πιο σοβαρός και πιο υπεύθυνος και ότι θα πει τα πράγματα με το όνομά τους».

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης γνωστοποίησε την πρόθεση του ΛΑΟΣ να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν όψει του Δεκεμβρίου, συνάντηση πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική.

Στόχος, όπως είπε, είναι να συζητηθούν όλα τα λεπτά θέματα, όπως η επιστολή Ερντογάν, που δεν δίνεται στη δημοσιότητα. Υποστήριξε ακόμη ότι «η κλειστή διπλωματία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα».

Επίσης, ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός για το ταξίδι των Πρεσπών, αφού, όπως τόνισε, ακόμη και αν η συζήτηση αφορά μόνο οικολογικά θέματα, δίνεται στον κ. Γκρούεφσκι μια αναγνώριση, «την οποία εμείς τουλάχιστον δεν πρέπει να του παραχωρήσουμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την έντονη επιφυλακτικότητα των ΗΠΑ έναντι της ¶γκυρας, εξαιτίας των «ανοιγμάτων» της τουρκικής πλευράς σε Ιράν, Αρμενία και Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ