Πολιτική
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 15:31

NΔ: Νέες προσχωρήσεις στα στρατόπεδα των υποψηφίων

Ολοένα και περισσότερα στελέχη, μέλη και συνδικαλιστές παρέχουν τη στήριξή τους είτε στην Ντόρα Μπακογιάννη είτε στον Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Ολοένα και περισσότερα στελέχη, μέλη και συνδικαλιστές παρέχουν τη στήριξή τους είτε στην Ντόρα Μπακογιάννη είτε στον Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Σήμερα, την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη υποστήριξαν με δημόσιες δηλώσεις τους οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, Σπυρίδων Γαληνός καθώς και ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, τον κ. Σαμαρά στήριξαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Αρης Σταθάκης, Μερόπη Καλδή, καθώς και τέως νομάρχες και συνδικαλιστές.

Δηλώσεις υπέρ Ντ. Μπακογιάννη:

«Η συνεχής με επιτυχία παρουσία τα τελευταία 20 χρόνια στα κοινά του τόπου […] της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και οι ξεκάθαρες θέσεις που έχει για την λειτουργία με διαδικασίες αξιοκρατικές και δημοκρατικές του κόμματος είναι εγγύηση για την συνοχή, προοπτική και το μέλλον μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς παράταξης που θέλουμε όλοι τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ιωαννίδης.

«Με γνώμονα την ενότητα του κόμματος, αλλά και με προοπτική για την παράταξη, μια παράταξη ανοιχτή στους πολίτες και ανοιχτή στα νέα ρεύματα υποστηρίζω την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη», σημειώνει από την πλευρά της η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Λίγο αργότερα, τη στήριξή του στην κ. Μπακογιάννη εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης. Στη δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως η ΝΔ χρειάζεται αναδιοργάνωση, αγκαλιάζοντας όλα τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.

«Στήριζα, στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω μια ανοικτή προς την κοινωνία Νέα Δημοκρατία μακριά από λογικές περιχαράκωσης, με σταθερή προσήλωση στην ενότητα της παράταξής μας και σήμερα αλλά και την επόμενη ημέρα» προσθέτει.

Ο βουλευτής Λέσβου Σπυρίδων Γαληνός αναφέρει πως στηρίζει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη «γιατί ξεχωρίζει με την πρόταση ενότητας των δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν και όλα ανοιχτά για όλους».

«Τη στηρίζω για την αναγκαία ανασύνταξη που μπορεί να φέρει στο κόμμα, για την ισχυρή αντιπολίτευση που μπορεί να ασκήσει και τέλος για τη κυβερνητική προοπτική που μπορεί να δώσει στη παράταξη» συμπληρώνει.

Δηλώσεις υπέρ Αντ. Σαμαρά:

Αρης Σταθάκης, τ. Βουλευτής Β’ Αθήνας

Παναγιώτης Σκανδαλάκης, τ. Βουλευτής Λακωνίας

Μερόπη Καλδή, τ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Κωνσταντίνος Ποτίδης, τ.Βουλευτής Κορινθίας

Δημήτρης Δημόπουλος, τ. Βουλευτής Λέσβου

Νίκος Παπαφιλίππου τ. Βουλευτής Κοζάνης

Κωνσταντίνος Γεωργολιός, τ. Βουλευτής Τρικάλων

Δημήτρης Βρεττάκος, τ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Λευτέρης Παπαδημητρίου, τ. Βουλευτής ¶ρτας

Σίδερης Μιχάλης, τ. Βουλευτής Ευβοίας

Θόδωρος Σολδάτος, τ. Βουλευτής Λευκάδας

Αντώνης Καρπούζας, τ. Βουλευτής Πιερίας

Βασίλης Χρύσης, τ. Βουλευτής Δωδεκανήσων

Οι τ. Νομάρχες της Ν.Δ. επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέστειλαν σήμερα επιστολή με την οποία δηλώνουν την αμέριστη στήριξή τους στον κ. Αντώνη Σαμαρά, για την θέση του προέδρου της Ν.Δ.. Το κείμενο υπογράφουν οι κ.κ.:

1. Γκλέτσος Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Πιερίας, τ. Γ.Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης)

2. Κιουπκιολής Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Ιωαννίνων)

3. Τασσόπουλος Κωνσταντίνος (τ. Νομάρχης Καρδίτσης)

4. Κάζογλης Αλέκος (τ. Νομάρχης Αττικής)

5. Γεωργακόπουλος Αντώνιος (τ. Νομάρχης Καρδίτσης)

6. Καλογείτονας Ιωάννης (τ. Νομάρχης Ηρακλείου)

7. Βατάλης Νικόλαος (τ. Νομάρχης Τρικάλων)

8. Ασιμής Ιωάννης (τ. Νομάρχης Φωκίδος)

9. Θεοδοσίου Γρηγόριος (τ. Νομάρχης Πιερίας)

10. Γύφτουλας Παναγιώτης (τ. Νομάρχης Αρκαδίας, Σερρών, Πειραιώς και Χίου)

Από τον χώρο του συνδικαλισμού, την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν:

- ο κ. Κωνσταντίνος Παλασκώνης, Πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας και μέλος της ΝΟΔΕ Φωκίδας,

- ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Πρόεδρος του Συνδικάτου Αθηνών.

Επιστολή στήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν και οι διατελέσαντες πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας:

Βαγγέλης Καπετάνιος

Σταμάτης Τσάλλας

Σταμάτης Γκάβαλης

Βασίλης Δεμερτζής

Μηνάς Καλογερόπουλος

Οδυσσέας Βάθης

Έλενα Βάκα

Κώστας Χατζής

Τέλος, η κα Μαίρη Αγγελοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος του Δ. Περιστερίου, που είχε αρχικά υπογράψει την υποψηφιότητα στήριξης της κας Ντόρας Μπακογιάννη, δηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Σαμαρά.