Αθλητικά
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 18:46

Με δυόμισι ώρες καθυστέρηση έφθασε η αποστολή του Παναθηναϊκού

"Ντροπή για το ποδόσφαιρο" είπε ο Κώστας Κατσουράνης λίγα λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αποτυπώνοντας την εικόνα που προηγήθηκε του μεγάλου ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

"Ντροπή για το ποδόσφαιρο" είπε ο Κώστας Κατσουράνης λίγα λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αποτυπώνοντας την εικόνα που προηγήθηκε του μεγάλου ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Η αποστολή των "πρασίνων" ξεκίνησε περίπου στις 4 από την Παιανία, αλλά κατάφεφε να φτάσει στο φαληρικό γήπεδο σχεδόν δυόμισι ώρες αργότερα, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την αλλαγή ώρας έναρξης του αγώνα μεταξύ των δύο "αιωνίων" αντιπάλων, που θα ξεκινήσει στις 19:30.

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των "πρασίνων" ακινητοποιήθηκε για περισσότερη από 1.5 ώρα έξω από το Καλλιμάρμαρο, ύστερα από απόφαση της Αστυνομίας. Οι αρχές θεώρησαν ότι έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τελείως η κατάσταση με τα επεισόδια που έγιναν στην παραλιακή λεωφόρο, κοντά στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Οπαδοί του Ολυμπιακού με μηχανάκια είχαν στήσει "καρτέρι", περιμένοντας το "πράσινο" πούλμαν και η Αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν επεισόδια ανάμεσά τους, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Για λόγους ασφαλείας, η Αστυνομία έδωσε εντολή να μην πλησιάσει καν το πούλμαν στο χώρο, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, αρκετή ώρα πριν την άφιξη της αποστολής του "τριφυλλιού", τόνισε: «Στην αρχή ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες. Η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν να φτάσει στο γήπεδο στις 5. Ωστόσο στις 5 παρά έγινε ένα περιστατικό με φίλαθλους του Ολυμπιακού και τα ΜΑΤ στην παραλιακή, γεγονός που υποχρέωσε την Αστυνομία να κρατήσει μακριά το πούλμαν του Παναθηναϊκού. Τώρα βέβαια το γήπεδο και ο χώρος είναι απόλυτα καθαρός, όμως έχουμε πέσει στην ώρα αιχμής, που όλοι οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο. Υπάρχει μία διχογνωμία στις τάξεις της Αστυνομίας. Ο επικεφαλής λέει να ξεκινήσει το πούλμαν, ενώ ο ταξίαρχος λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει το πούλμαν. Η αστυνομία δεν δίνει ακριβείς πληροφορίες για το πού είναι το πούλμαν του Παναθηναϊκού και καλά κάνει, γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι που μπορεί να επιχειρήσουν να κάνουν το οτιδήποτε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ