Αθλητικά
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 22:08

H κριτική των «πρασίνων»

Το Goal.com σας παραθέτει την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Το Goal.com σας παραθέτει την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Αλέξης Τζόρβας: Δεν φέρει ευθύνη στα γκολ του Ολυμπιακού, καθώς ο Μήτρογλου βρέθηκε ολομόναχος σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στις εξόδους του ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Έδειξε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για παιχνίδια με μεγάλη ένταση, αν και η απόδοσή του δεν ήταν κακή. Δεν προωθήθηκε, όμως στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν σταθερός.

Νίκος Σπυρόπουλος: Ελλείψει καθαρού αριστερού εξτρέμ, έπρεπε να προωθείται συχνότερα και τα πήγε καλά. Με τον Ζαϊρί αντιμετώπισε προβλήματα, όμως σε γενικές γραμμές βοήθησε την ομάδα.

Γιοσού Σαριέγκι: Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Βάσκος, καλός στο πρώτο, τίποτα το ιδιαίτερο στο δεύτερο. Στο πρώτο γκολ δεν κινήθηκε γρήγορα, ενώ στο δεύτερο δεν προσπάθησε καν να απομακρύνει.

Λουκάς Βύντρα: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σταθερός, ενώ δοκίμασε και ένα δυνατό σουτ με προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο φέρνει μερική ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Μήτρογλου, καθώς η μπάλα είχε ύψος και δεν έκανε κίνηση για να η διώξει.

Σιμάο Μάτε: Ο γνωστός Σιμάο. Ασφυκτική πίεση στο χώρο του κέντρου, αδύναμος κρίκος στη δημιουργία, όμως δεν επέτρεψε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργηθούν φάσεις από τον άξονα, αντικαταστάθηκε από έναν πιο επιθετικογενή παίκτη και όχι λόγω απόδοσης.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Κινητήριος μοχλός του κέντρου. Οργάνωνε, και με την καλή πρώτη πάσα του “άνοιγε” το παιχνίδι. Ανασταλτικά ήταν καλός, αν και στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Κώστας Κατσουράνης: Έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό τα λέει όλα. Προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να μοιράσει πάσες, πότε με επιτυχία και πότε όχι. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και γενικά δεν βοήθησε.

Ροντρίγκες Γκάμπριελ: Τίποτα το ιδιαίτερο από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αγωνίστηκε σε μια θέση την οποία δεν γνωρίζει. Δεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του, ενώ οι πάσες του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Προσπάθησε, πίεσε, έτρεξε, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν καλός. Σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε βγάλει τους Καστσουράνη και Σισέ σε θέση βολής, όμως προτίμησε να σουτάρει. Αντικαταστάθηκε λόγω κούρασης.

Τζιμπρίλ Σισέ: Ο Γάλλος έκανε καλό παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, προσπαθούσε να ξεκινήσει τις κούρσες του από πίσω. Δοκίμασε κάποια σουτ και σε δύο περιπτώσεις στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα κόντραρε στερώντας το γκολ.

Οι αλλαγές:

Σεμπάστιαν Λέτο: Μπήκε για να δώσει πνοή στην επίθεση του Παναθηναϊκού που έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ. Το γκολ δεν ήρθε, όμως η απόδοση του ήταν καλή. Δημιούργησε ρήγματα από τα πλάγια, κέρδισε φάουλ και έσπρωχνε την ομάδα προς την αντίπαλη εστία.

Σωτήρης Νίνης: Η καλή του πάσα χρειαζόταν από την αρχή και όχι από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Έτρεξε, δοκίμασε σουτ, έκανε πάσες με μία επαφή και απέδειξε πως πρέπει να πάρει ευκαιρίες και σε μεγάλα παιχνίδια.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Αγωνίστηκε λίγο, και στο χρόνο που του δόθηκε δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να δώσει πνοή.

Πηγή: www.goal.com/gr