Αθλητικά
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 22:44

Πάντος: Δείξαμε ποιός είναι το αφεντικό

Παλικαρίσια χαρακτήρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Τάσος Πάντος, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arrena Radio» ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου.

Παλικαρίσια χαρακτήρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Τάσος Πάντος, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arrena Radio» ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως με τόσα προβλήματα ο Ολυμπιακός κατάφερε αυτή τη νίκη;

«Δεν είναι η πρώτη χρονιά που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα. Είναι η δυναμική αυτής της ομάδας, είναι η φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι η συσπείρωση στο τρίπτυχο κόσμος, διοίκηση και παίκτες. Μπήκαμε αποφασισμένοι θέλαμε τη νίκη για εμάς και κόσμο».

Τι σας προβλημάτιζε πριν το παιχνίδι;

«Παίζαμε πάρα πολλά σ αυτό το παιχνίδι. Κυνηγήσαμε τη νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου τη πήραμε παλικαρίσια. Ανέβασε τη ψυχολογία μας ήταν και νίκη γοήτρου γιατί σημειώθηκε εναντίον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και απλά τα αποδείξαμε».

Αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια;

«Είναι νωρίς ακόμη, αλλά ψυχολογικά ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη γιατί έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα. Αυτή η ομάδα στις δύσκολες στιγμές συσπειρώνεται, αποκτά δυνάμεις και πίστη για το αποτέλεσμα. Έχουμε παίκτες προσωπικότητες και δύσκολα θα ηττηθεί αυτή η ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα;

«Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 20λεπτο μπήκε πολύ χαλαρά, δεν μιλώ για τακτικές αλλά στην αρχή ψαχνόταν. Μετά ισορρόπησε αλλά το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά καλούς παίκτες αλλά το θέμα είναι εάν μπορούν να βγάλουν την προσωπικότητά τους στο γήπεδο αυτό που εμείς κάνουμε».

Σας βόλεψε ο τρόπος παιχνιδιού του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι στο πρώτο 20λεπτό ήμασταν οι κυρίαρχοι του αγώνα. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Παναθηναϊκό μόνο για την ομάδα μου. Στο β μέρος ενώ περιμέναμε τον Παναθηναϊκό ν’ αντιδράσει μετά τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές μας εμείς ήμασταν αυτοί που χάσαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ».

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για το αύριο του Ολυμπιακού;

«Σημαίνει αυτή η νίκη πάρα πολλά. Προερχόμασταν από κακά παιχνίδια με ΠΑΣ και Ηρακλή και πλέον είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Το πρωτάθλημα είναι ένα ταξίδι πολύ μεγάλο πήραμε τρεις βαθμούς πολύτιμους και πολύτιμη ψυχολογική ώθηση».

Ο πρόεδρος με τα όσα σας είπε την περασμένη Κυριακή σας ώθησε σε αυτή τη νίκη; Το είδατε το ματς σαν εξιλέωση;

«Ξέραμε ότι ο νικητής θα είχε ψυχολογικό αβαντάζ. Ο πρόεδρος είναι πάντα δίπλα μας. Έχει τον τρόπο του να ταρακουνάει. Όταν το τρίπτυχο κόσμος, παίκτες και προπονητής, είναι συσπειρωμένο ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα».

Τον Λέτο πως τον είδες;

«Ο Λέτο ήταν επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα. Ήθελε να δείξει κάτι για να πικάρει τους φιλάθλου».

Τώρα έρχεται το παιχνίδι με την Αρσεναλ. Πως το βλέπεις;

«¶λλος θεσμός, με διαφορετική ψυχολογία. Έχουμε πιθανότητες να περάσουμε. Δεν πρέπει, όμως, να μη ξεγελαστούμε από το γεγονός πως η Αρσεναλ θα παίξει με τα δεύτερα».

Τι σκέφτεσαι να κάνεις όταν λήξει το συμβόλαιό σου;

«Όταν έρθει εκείνη η ώρα έχουμε πολλά να σκεφτούμε. Πρώτα να βγάλουμε την ομάδα πρώτη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού».

Η γνώμη σου για τον Μήτρογλου ποια είναι;

«Είναι μεγάλη χαρά που Ελληνόπουλα στην ηλικία του είναι πρωταγωνιστές. Είναι ξεχωριστό ταλέντο και έχει το γκολ μέσα του. Θα χρειαστεί, βέβαια, να δουλέψει και σε άλλους τομείς, αλλά είναι πάντα εκεί για να σκοράρει».

Πηγή: www.goal.com/gr