Πολιτική
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που το βράδυ θα ενταθούν προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που το βράδυ θα ενταθούν προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα για βροχή από το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικές αυξημένες. Από το απόγευμα πιθανότητα για βροχή στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για βροχή από το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα αυξηθούν. Πιθανότητα για βροχή από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 Μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)