Πολιτική
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 05:25

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (HIV) η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2009 η 3η φάση του εμβολιασμού για τη νέα γρίπη Α. Αφορά βρέφη από 6 μηνών, αλλά και υγιή άτομα έως 50 ετών για για όσους υπηρετούν σε υπηρεσίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

* Επίσημη επίσκεψη στην Τσεχία, μετά από πρόσκληση του Τσέχου ομολόγου του, Valcav Claus πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 4 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin.

* Αρχίζουν σήμερα στο Παρίσι και θα διαρκέσουν έως τις 3 Δεκεμβρίου οι εργασίες της 57ης Ολομέλειας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν βουλευτές: Κωνσταντίνος Βρεττός, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Παπαχρήστος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελσα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Κατρίνης, Αννα Νταλάρα, Νικόλαος Δένδιας, Λιάνα Κανέλλη και Δημήτρης Παπαδημούλης. Τις εργασίες της Ολομέλειας θα παρακολουθήσει η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ροδούλα Ζήση.

* Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου (ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών μελών του Τομέα, από τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, για το νομοσχέδιο περί προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ.

* Συνέρχεται σήμερα σε συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με τρέχοντα και υπηρεσιακά θέματα.

* Μονοήμερο ειδικών τιμών σήμερα στις εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου υπό τον τίτλο: «Γιορτή των Αγγέλων». Στο πλαίσιο αυτό οι εμπορικές επιχειρήσεις προσφέρουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές σε ειδικές χαμηλές τιμές.

* Aκυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Εσθονίας Αντιστράτηγου Ants Laaneots, λόγω ασθένειάς του.

* Στις 8 π.μ. η έναρξη της διήμερης 17ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, Γιώργου Παπανδρέου. Στις εργασίες θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Αμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. η έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης Α στα ακόλουθα τέσσερα κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης:

1. Κτίριο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (Μοναστηρίου 15, 2ος όροφος), τηλ. 2313-330872.

2. Κτίριο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (Μοναστηρίου 15, 3ος όροφος), τηλ. 2313-330839.

3. Ερυθρός Σταυρός-Υγειονομείο (Ν. Βότση 2), τηλ. 2310-531232.

4. Κεντρικό Κτίριο Ν.Α.Θ. (Βασ. Όλγας 198), τηλ. 2313-319853.

* Στις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο «Κοινωνικό παντοπωλείο» (οδός Καζαντζάκη 6-8, πάροδος Γιαμαλάκη) στο Ηράκλειο Κρήτης η διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους.

* Στις 10 π.μ. στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη των εργασιών της 17ης Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη.

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή των εργαζομένων με το καθεστώς των stage.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» συνέντευξη με θέμα τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση για το Δίκαιο και τα Γράμματα που θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στην Coupole (Θόλος) του Institut de France, στο Παρίσι.

* Στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Κουβανικού Ινστιτούτου Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας (ICAIC).

* Στη 1 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Μελέτη Σκοπιμότητας για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Κέντρου (Παρατηρητηρίου) Κλιματικής Αλλαγής για τη Μεσόγειο στο Ηράκλειο Κρήτης.

* Στη 1 μ.μ. στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Διοίκησης-Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

* Στις 2:30 μ.μ. συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 3 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερνίας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλι Καχριμάκη, με εκπροσώπους φορέων ροδακινοπαραγωγών και σύσταση ομάδας εργασίας.

* Στις 4:30 μ.μ. αναχωρεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Τσεχία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έως τις 4 Δεκεμβρίου.

* Στις 4:30 μ.μ. ομιλία του υπουργού Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλους το πάνελ: «Αμυνα και Οικονομία» του οικονομικού συνεδρίου με θέμα: «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

* Στις 6 μ.μ. στο Μαρούσι, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης θα ανάψει τα φώτα του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο και θέμα: "Η φυσική επιστήμη και το ανθρώπινο γένος".

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τιμητική εκδήλωση για τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Νίκο Μουτσόπουλο από το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών.

* Στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα φωταγωγήσει το ύψους 24 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή των Αγγέλων». Θα τραγουδήσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.