Πολιτική
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 17:08

ΝΔ: Τα βλέμματα στραμμένα στην ενότητα

Στη διαφύλαξη της ενότητας είναι στραμμένα τα βλέμματα στο εσωτερικό της ΝΔ μετά από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Στη διαφύλαξη της ενότητας είναι στραμμένα τα βλέμματα στο εσωτερικό της ΝΔ μετά από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Εντολή ενότητας χαρακτήρισε την ευρεία συμμετοχή της βάσης στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι «η εντολή των 800.000 είναι δεσμευτική», υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς δεν θέλει κόμμα μέσα στο κόμμα, δεν θέλει δικό του κόμμα μέσα στο κόμμα. Είναι αρχηγός του όλου κόμματος, μιας μεγαλύτερης και καλύτερης ΝΔ, όπου ασφαλώς δεν θα έχει αποκλεισμούς και δεν θα έχει και τη σύνθεση της λογικής πήρα εγώ 52% και εσύ 30, ας κάνουμε μια σύνθεση οργάνων 30-50».

Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να μπει, και θα μπει, η αξιοκρατία στην επιλογή προσώπων ανεξαρτήτως με τον ποιον υποστήριξαν». «Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της παράταξης να μπει αέρας αξιοκρατίας και ήθους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες κινήσεις αμφισβήτησης, ο κ. Μιχαλολιάκος παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά την εκλογή: «Ο Σαμαράς έχει απαντήσει σε αυτό, σφουγγάρι είπε».

«Δεν μπορεί να ξαναγίνει η ΝΔ δύο κόμματα μέσα σε ένα κόμμα, που το μισό θα υπονομεύει το άλλο μισό για να χάνουμε τις εκλογές. Ο βηματισμός πρέπει να είναι να κερδίζουμε τις εκλογές. Ξέρω ότι ο Σαμαράς θέλει μια ΝΔ που να μας χωράει όλους, εκτός από εκείνους που θέλουν να ασκήσουν την πολιτική μόνο προς ίδιον όφελος και όχι προς όφελος της κοινωνίας και δεν τον νοιάζει αν τον ψήφισαν ή αν τον υποστήριξαν», πρόσθεσε.

Στην ενότητα της παράταξης αναφέρθηκε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ένας από τους βουλευτές της ΝΔ ο οποίος δεν είχε υπογράψει καμία από τις υποψηφιότητες, σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό.

«Από τη στιγμή που πολλοί κοινοβουλευτικοί μαζί αποφασίσαμε να μην συνυπογράψουμε καμία υποψηφιότητα για να μην πολώσουμε το κλίμα, αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε για πρώτη φορά είναι να ακούσουμε τον κόσμο μας και όχι να προσπαθήσουμε να τον χειραγωγήσουμε», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι όλοι οι κοινοβουλευτικοί που τοποθετήθηκαν με αυτό τον τρόπο ή με μια ήπια επιλογή, μπορούν να λειτουργήσουν «ως καταλύτες της ενότητας και μάλιστα μιας ενότητας που θα είναι το εφαλτήριο της νέας προσπάθειας και όχι ο αυτοσκοπός».

Αναφερόμενος σε όσα στελέχη του κόμματος τάχθηκαν ενεργά με κάποιον από τους υποψηφίους, επεσήμανε ότι «ένας που μπήκε μετριοπαθώς να υπερασπίσει την επιλογή του, καλώς έπραξε. Αυτοί που μπήκαν με ακρότητες ή μειωτικά σχόλια προς τη μια ή την άλλη πλευρά, αναμφισβήτητα έχουν ζήτημα προσωπικής αξιοπιστίας και κυρίως προς τους ψηφοφόρους τους διότι πως μπορείς να υπερασπίζεσαι έναν υποψήφιο πρόεδρο όταν γίνει πρόεδρος τη στιγμή που την προηγούμενη μέρα τον μείωνες και τον χαρακτήρισες με τρόπο απαράδεκτο. Με αυτούς τους ανθρώπους βεβαίως υπάρχει πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Κοκκινούλης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, μιλώντας και πάλι στο ρ/σ Θέμα, εκτίμησε ότι όσοι συντάχθηκαν με τη Ντόρα Μπακογιάννη θα πάνε τώρα με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι η πλειοψηφία των βουλευτών και των μεγάλων στελεχών συντάχθηκαν πίσω από την κα Μπακογιάννη ερχόμενοι σε διαφοροποίηση με αυτούς που εκπροσωπούν, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι πήγαν εκεί για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Επομένως, στο βωμό του μεροκάματου θα πάνε απέναντι. Δεν είναι και δύσκολο πράγμα. Όλοι με τον Αντώνη θα πάνε τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πρέπει κάποιοι να πάρουν οριστικό διαζύγιο από τη ΝΔ και από την πολιτική, ο κ. Κοκκινούλης απάντησε ότι «ο κόσμος τους έχει ήδη στείλει το χαρτί, την ειδοποίηση. Τώρα αν δεν το πάρουν χαμπάρι, θα το πάρουν μοιραία. Ο κόσμος το έστειλε το μήνυμα και όλα αυτά τα μεγάλα στελέχη είτε θα πρέπει γρήγορα να συνέλθουν...».

Κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί την κ. Μπακογιάννη, σημείωσε: «είχα πει πριν από την εκλογή ότι όποιος χάσει από την κα Μπακογιάννη ή τον κ. Σαμαρά, θα έπρεπε να αποστρατευτεί για να μην υπάρχει ο άλλος πόλος που θα συσπειρώνει κάποιους άφρονες που θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το να δείτε τι θα κάνουμε τον νέο αρχηγό και τέτοια».

Σε ό,τι αφορά το αν η κ, Μπακογιάννη μπορεί να συνυπάρξει με τον κ. Σαμαρά, απάντησε: «υπάρχει κανείς που να ασχολείται με την πολιτική και να πίστευε ότι αν έχανε ο Σαμαράς ή η Μπακογιάννη που έχασε, για αυτούς η πολιτική τέλος; Θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν, αλλά δεν βλέπω πολιτικό μέλλον».