Κόσμος
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 12:23

Γκ. Μπράουν: Πλήρης στήριξη στη στρατηγική Ομπάμα για το Αφγανιστάν

Τη στήριξη της στρατηγικής του Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν ζήτησε από τους εταίρους της Βρετανίας ο Γκόρντον Μπράουν. Πρόταση για διάσκεψη στο Λονδίνο στις 28 Ιανουρίου.

Τη στήριξη της στρατηγικής του Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν ζήτησε από τους εταίρους της Βρετανίας ο Γκόρντον Μπράουν.

«Η Βρετανία θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει το ρόλο της, ώστε να πείσει τις άλλες χώρες να προσφέρουν στρατεύματα για την επιχείρηση του Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει επιπλέον 500 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι θα προστεθούν στους 10.000 και πλέον που εδρεύουν στην περιοχή.

Ο Μπράουν πρόσθεσε ότι ένα καίριο επόμενο βήμα θα ήταν μία διάσκεψη στο Λονδίνο στις 28 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 43 κρατών που σχετίζονται με την επιχείρηση αυτή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το Βρετανό πρωθυπουργό, κατά τη διάσκεψη θα μπορούσε να διασφαλιστεί περαιτέρω στήριξη από τους συμμάχους, να συζητηθεί ο τρόπος μεταβίβασης των αφγανικών επαρχιών σε αφγανικό έλεγχο, καθώς και να δοθεί ώθηση στις δεσμεύσεις του Χαμίντ Καρζάι για μεταρρυθμίσεις στον αφγανικό στρατό και την αστυνομία.