Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 10:57

Τζόρβας: Μπορούμε ευρωπαϊκό τίτλο

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Τζόρβας, μίλησε σε περιοδικό, για τη φετινή σεζόν της ομάδας του, σημειώνοντας πως πιστεύει στην ευρωπαϊκή καταξίωση, αλλά δεδομένα θέτει ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Τζόρβας, μίλησε σε περιοδικό, για τη φετινή σεζόν της ομάδας του, σημειώνοντας πως πιστεύει στην ευρωπαϊκή καταξίωση, αλλά δεδομένα θέτει ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα.

Είναι ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών, καθώς τα… αεροβόλα και τα σημάδια που εκείνα άφησαν στον Τζόρβα, θα μας απασχολήσουν για λίγες ημέρες ακόμα, με μοναδικό χαμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε συνέντευξή του στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», ο Έλληνας κίπερ, σημειώνει την πίεση για πρωτάθλημα, που υπάρχει στα αποδυτήρια του συλλόγου, αλλά και τις πιθανότητες κατάκτησης του Europa League.

Αποσπάσματα, των όσων δήλωσε ο Τζόρβας:

Την ομάδα πώς τη βλέπεις;

«Σε σύγκριση με πέρυσι, βαθμολογικά είμαστε πολύ καλύτεροι. Δείχνουμε μια καλύτερη ομοιογένεια και μια ψυχραιμία να διαχειριστούμε ένα ματς όταν στραβώνει. Και το καλύτερο παράδειγμα είναι το ματς με την Καβάλα. Παιχνίδι πολύ δύσκολο να ανατραπεί».

Μαζί με την Ελλάδα έχετε και το Europa League. Χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη;

«Στο πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μπορείς να πας μακριά. Οπως έχει αποδειχθεί, επειδή οι πιο μεγάλες ομάδες συμμετέχουν και διεκδικούν μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ, ο δρόμος είναι ανοικτός για τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν κίνητρο. ¶ρα βλέπουμε ότι οι ομάδες που φτάνουν στον τελικό είναι του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού. Το πώς θα εξελιχθεί βέβαια η διοργάνωση δεν μπορείς να το ξέρεις.

Δεν υπάρχει πίεση να πάρουμε το Κύπελλο, αλλά μόνο να κάνουμε μια καλή πορεία. Να ευχαριστιέται ο κόσμος ωραία ματς και να επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν με τον σωστό τρόπο. Στην Ελλάδα, από την άλλη, υπάρχει πίεση να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Φέτος η στήριξη του κόσμου είναι μεγάλη στην ομάδα…

«Η στήριξη των οργανωμένων είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Ακόμη και να στραβώσει το ματς, ακούς το τραγούδι να δυναμώνει. Και αυτό μας βοηθάει πολύ. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους άλλους. Που πάνε στο γήπεδο να δουν την αγαπημένη τους ομάδα και ψάχνουν αφορμή να γκρινιάξουν και να μουρμουρήσουν.

Αρχίζουν τη μιζέρια από το 10ο λεπτό λες και περιμένουν να δουν την Μπαρτσελόνα. Δεν κάνουν καλό στην ομάδα και αν την αγαπάνε πραγματικά καλύτερα να κάθονται σπίτι τους. Να βλέπουν το ματς και να εκφράζονται ελεύθερα. Γιατί δεν μιλάμε για μία φυσιολογική γκρίνια αλλά για μία ανεξήγητη. Και η οποία δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς μέσα στην ομάδα και δημιουργείται αρνητικό κλίμα».

Πού βελτιώθηκες σε σχέση με πέρυσι;

«Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς, αυτό το γνωρίζει ο προπονητής μου. Και αναφέρομαι στον Βασίλη Αλεξούδη. Για εμάς τους τερματοφύλακες, αυτός είναι ο προπονητής μας, γιατί με αυτόν δουλεύουμε καθημερινά. Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, πάνω απ' όλους υπάρχει ο προπονητής της ομάδας, που παίρνει και τις αποφάσεις. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω συνεργασία με τον Βασίλη Αλεξούδη. Ηταν ευλογία που αυτός ο άνθρωπος ήρθε στη ζωή μου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Πηγή: www.goal.com/gr