Πολιτική
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ από τα δυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ από τα δυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα υπερβεί του 12 βαθμούς.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανώς στο Βόρειο Ιόνιο ισχυρές. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπιά περιορισμένη. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και γρήγορα νότιοι που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το βράδυ στην Ανατολική Πελοπόννησο. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα νότια πρόσκαιρα 6 Μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα νότια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και οι βροχές θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. Καταιγίδες από τη νύχτα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς. Από το απόγευμα νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια οριενά. Βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα γίνουν βορείων διευθύνσεων. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τη μέγιστη τιμή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)