Αθλητικά
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009 19:14

A1 Μπάσκετ: Τρίκαλα - Μαρούσι 69-81

Η νίκη κόντρα στο Μαρούσι ήταν μονόδρομος για τα Τρίκαλα μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν τη νίκη με 81-69 με κορυφαίο τον Τζάρεντ Χόμαν και άξιους συμπαραστάτες τους Πελεκάνο, Καϊμακόγλου και Κις.

Η νίκη κόντρα στο Μαρούσι ήταν μονόδρομος για τα Τρίκαλα μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν τη νίκη με 81-69 με κορυφαίο τον Τζάρεντ Χόμαν και άξιους συμπαραστάτες τους Πελεκάνο, Καϊμακόγλου και Κις.

Τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν την ομάδα των βορείων προαστίων μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν πτόησαν το Μαρούσι που πανηγύρισε σπουδαία νίκη στα Τρίκαλα, την πρώτη μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Το εκρηκτικό ξεκίνημα ήταν το κλειδί της νίκης των φιλοξενούμενων που είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αμαρουσίου. Η ομάδα των βορείων προαστίων πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα και με «όπλο» την άμυνα έχτισε από νωρίς διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε ως τη λήξη του ματς. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα περιόρισαν τα επιθετικά ατού των Θεσσαλών κάνοντας το 6-20 με στατιστικά για Όσκαρ στην επίθεση!

Με μπροστάρηδες τους Πελεκάνο, Χόμαν και Καϊμακόγλου οι φιλοξενούμενοι είχαν 3/3 βολές, 7/9 δίποντα και 1/3 τρίποντα σε αυτό το διάστημα κόντρα στα Τρίκαλα που δεν μπορούσαν να βρουν λύση στο ξέσπασμα του Αμαρουσίου και να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων».

Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν περνώντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα με τον Ζούπαν (14-26) ωστόσο δύο σερί τρίποντα των Κις και Καϊμακόγλου αποκατέστησαν την τάξη για το Μαρούσι που προηγήθηκε με 16-32 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Τα Τρίκαλα στηρίζονταν στα ξεσπάσματα των Πάουελ, Ζούπαν ενώ πέντε αναπάντητοι πόντοι των Πελεκάνου, Γκόρντον στο δεύτερο ημίχρονο έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +20 (31-51) για το Μαρούσι.

Ο Ζούπαν προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με τρίποντο μείωσε σε 44-60 πριν ο Καλάθης και ο Καϊμακόγλου διαμορφώσουν το 49-66 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, μετατρέποντας τη συνέχεια του ματς σε τυπική διαδικασία. Το Μαρούσι δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού (52-71 με τρίποντο του Κις) ενώ το μόνο που κατάφεραν τα Τρίκαλα ήταν να ρίξουν τη διαφορά στο τελικό 69-81.

Τα δεκάλεπτα: 11-26, 31-46, 49-68, 69-81

Τρίκαλα (Αγγέλου): Έιμπραμς 9, Μπιγκς 6 (1), Σίμτσακ 10, Νοέας, Κατσαρές 9, Αποστολίδης 2, Πάουελ 12, Τζικάνοβιτς 2, Ζούπαν 15 (2), Σακελλαρίου, Τσιντάτζε 4

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 1, Κις 11 (3), Γκόρντον 5 (1), Πελεκάνος 16 (1), Μπατής 4, Χόμαν 22, Μαυροειδής 2, Καλάθης 5 (1), Νάτζφεϊ 2, Καϊμακόγλου 13 (2)

Πηγή: www.gazzetta.gr