Πολιτική
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 12:29

Γρ. Νιώτης: Θα συμπαραταχθώ με την κρίση της Δικαιοσύνης

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, εάν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για την ενοχή των παιδιών του, που συνελήφθησαν το Σάββατο στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο", στο Κερατσίνι.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, εάν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για την ενοχή των παιδιών του, που συνελήφθησαν το Σάββατο στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο", στο Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι εις βάρος των συνολικά 22 συλληφθέντων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σύσταση και συμμορία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για φθορές σε βαθμό πλημμελήματος.

«Ολα είναι ανοικτά, για μένα η πολιτική είναι πάντα μία στάση ζωής, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμόλ Real FM ο κ. Νιώτης, ενώ συμπλήρωσε πως υποστηρίζει τα παιδιά του, όπως θα έκανε κάθε γονιός, θα περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης και θα συμπαραταχθεί με αυτή.

Ο Γ. Νιώτης χαρακτήρισε «απόλυτο αιφνιδιασμό» αυτό που συνέβη, ο οποίος όπως σημείωσε, «έγινε βαρύτερος όταν έμαθα ότι ήταν και τα παιδιά μου και τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα».

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. περί ύπαρξης χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο «Ρεσάλτο», η οποία όπως διευκρίνισε, δεν υπήρχε μεταξύ των ευρημάτων.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, με ψήφισμά του, διευκρινίζει ότι το «Ρεσάλτο» δεν είναι γιάφκα, αλλά καφενείο πολιτικών ιδεών, όπου συχνάζουν παιδιά με πολιτικούς προβληματισμούς και ευαισθησίες.

Ερωτηθείς για το εάν σκέπτεται να παραιτηθεί, ο κ. Νιώτης απάντησε πως δεν είναι έτοιμος να δώσει μία απάντηση, ωστόσο άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένει να δει ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε περήφανος που τα παιδιά του δεν επιχείρησαν ποτέ «να αντλήσουν από την πολιτική εξουσία του γραφείου μου» και υπογράμμισε ότι είναι αυτοτελείς προσωπικότητες.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είναι κακούργημα, είναι όμως τιμωρητέα, ξεκαθάρισε, αλλά πρέπει τα πάντα να κρίνονται κατά περίπτωση.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα μέτρα που πήρε η πολιτεία για τον περιορισμό των επεισοδίων, ο κ. Νιώτης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει την ειρηνική κοινωνική ζωή και κάνει τη δουλειά της για να συμπληρώσει: «Πρέπει να το κάνει χωρίς υπερβολή, χωρίς να φέρνουμε περισσότερα προβλήματα και γενικότερα πιστεύω ότι κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

Γ.Καρατζαφέρης: Koυράγιο στον πατέρα Γρ. Νιώτη

Αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης των παιδιών του Α' αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμανε πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και ευχήθηκε κουράγιο στον πατέρα Γρηγόρη Νιώτη, για τον οποίο είπε πως είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος.