Πολιτική
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 17:16

«Οι προτάσεις του ΛΑΟΣ για το ασφαλιστικό υιοθετούνται από τον κ. Λοβέρδο»

Την ικανοποίησή του γιατί, όπως σημειώνει, οι προτάσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό υιοθετούνται από τον υπουργό εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ως βάση συζήτησης, εκφράζει ο ΛΑΟΣ.

Την ικανοποίησή του γιατί, όπως σημειώνει, οι προτάσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό υιοθετούνται από τον υπουργό εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ως βάση συζήτησης, εκφράζει ο ΛΑΟΣ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στις 15/02/2008 είχε προτείνει στη Βουλή «να ξεχωρίσουμε τον κλάδο της υγείας απ΄ τη σύνταξη», καθώς και «το κεφάλαιο υγείας να καλύπτεται από "ειδικό τέλος" επί του τζίρου των επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ακόμη πως στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου το οποίο θα συνενώσει την πανσπερμία ταμείων που υπάρχουν σήμερα, καθώς και τη δημιουργία τράπεζας εργαζομένων οι οποίοι θα έχουν την πλειοψηφία. Η τράπεζα αυτή θα διαχειρίζεται τους πόρους κάθε ταμείου με διαφάνεια και προς όφελος των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Καρατζαφέρης, στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής (15/02/08) είχε προτείνει την «εθνικά βιώσιμη σύνταξη», όπως τώρα προτείνει ο κ. Λοβέρδος. Η πρόταση για Ενιαίο Ταμείο με επαρκείς πόρους σε συνδυασμό με την εθνικά βιώσιμη σύνταξη, θα διασφάλιζε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους συνταξιούχους.

Την ίδια πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για ενιαία σύνταξη, όπως αναφέρεται, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε στη Βουλή και στις 18/03/08, όπως και εκείνη για την ίδρυση «Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» μαζί με την παροχή κινήτρων στις γυναίκες για να αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα και η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας.

«Το ότι σήμερα οι βασικές αρχές και οι θεμελιώδεις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ προτείνονται από το ΠΑΣΟΚ, ως βάση συζήτησης για το ασφαλιστικό αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη», καταλήγει η ανακοίνωση.