Πολιτική
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 20:46

Συνάντηση του πρωθυπουργού με μαθητές της πρωτοβουλίας «Μαζί για το Κλίμα»

Συνάντηση με μαθητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων WWF και Greenpeace, «Μαζί για το Κλίμα», είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.

Συνάντηση με μαθητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων WWF και Greenpeace, «Μαζί για το Κλίμα», είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους μαθητές θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και τις προσδοκίες τους από την επικείμενη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα.

Από την πλευρά τους οι μαθητές παρέδωσαν στον κ. Παπανδρέου περισσότερες από 3.000 κάρτες, στις οποίες έχουν αποτυπώσει με μεγάλη φαντασία θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, αλλά και ζητήματα που συζητούνται ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι των περιβαλλοντικών οργανώσεων WWF και Greenpeace παρέδωσαν στον πρωθυπουργό 56.000 υπογραφές πολιτών, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, με τις οποίες ζητούν να προκύψει μια δεσμευτική συνθήκη για το κλίμα από την επικείμενη σύνοδο.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα του προς τους μικρούς μαθητές, ότι τα έργα τους θα αποτελέσουν ένα ισχυρό και πειστικό μήνυμα προς όσους θα συμμετέχουν στη σύνοδο, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κλιματική αλλαγή.