Αθλητικά
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 00:19

Γιαννάκης: Δημιουργείται πίεση

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Μάλαγα, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την πίεση που δημιουργείται από «την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Μάλαγα, αλλά εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την πίεση που δημιουργείται από «την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε στη συνέντευξη Tύπου για το παιχνίδι με τη Μάλαγα πως «είδαμε ένα καλό ματς από την πλευρά μας. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες είχαν διάθεση από αρχή να πάρουν τη διαφορά, είχαμε συζητήσει και είχαμε πει να έχουμε ηρεμία και υπομονή και να πράξουμε ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο δεκάλεπτο και κάναμε εύκολα λάθη. Ακόμα και ο κόσμος δημιουργεί ανυπομονησία. Δεν παίζει ρόλο τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ματς. Στο δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε καλό μπάσκετ, είχαμε καθαρό μυαλό και δημιουργήσαμε διαφορά. Είχαμε σε ακόμα ένα παιχνίδι υψηλή αξιολόγηση και αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Όσο περνά ο καιρός γινόμαστε καλύτεροι».

Σε ερώτηση για το παράδοξο που σημείωσε ο Ολυμπιακός με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου όταν είχε 66 πόντους και 20 λάθη απάντησε πως «έχουμε την ποιότητα και την ικανότητα και για αυτό δουλεύουμε στο ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Στο πρώτο δεκάλεπτο και στην αρχή του τρίτου κάναμε πολλά λάθη, όχι όμως από προσπάθεια των αντιπάλων. Δεν είχαμε πρόβλημα στο σετ παιχνίδι. Είχαμε καλό ποσοστό από κοντινή και μέση απόσταση».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε ότι «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί πίεση. Αυτό που πρέπει να γίνει στο 40Ά δεν μπορεί να συμβεί από το 15Ά ή από το 25Ά. Είμαστε σε καλό δρόμο και είναι σίγουρο ότι τα παιχνίδια υπό πίεση δημιουργούν χαρακτήρα. Το επόμενο βήμα είναι να διαχειριζόμαστε τις κακές στιγμές με καθαρό μυαλό και πιο δυνατά σωματικά».

Σχετικά με τα δυο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν σε Λιθουανία και Κωνσταντινούπολη με Λιέτουβος και Εφές αντίστοιχα εξήγησε πως «μέχρι τώρα έχουμε αγωνιστεί σε δυνατές έδρες. Είναι καλό ότι θα παίξουμε και στη συνέχεια σε δυνατές έδρες».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Βον Γουέιφερ εξήγησε πως «προσπαθούμε να προσαρμοστεί από τότε που ήρθε. Είχε έναν τραυματισμό τις τελευταίες μέρες και δεν μπορούσε να προπονηθεί. Θα δούμε. Δεν έχω κάτι νεότερο να σας πω».

Πηγή: www.gazzetta.gr