Πολιτιστικά
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 15:00

«Τα ρολόγια της ζωής μου»

Το έργο της Τούλας Μπούτου «Τα ρολόγια της ζωής μου», έργο μεστό από μηνύματα και ποίηση, παρουσιάζεται από τις 16 Νοεμβρίου στο θέατρο «Αργώ» (Κεντρική Σκηνή) σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Αχουριώτη.

Το έργο της Τούλας Μπούτου «Τα ρολόγια της ζωής μου», έργο μεστό από μηνύματα και ποίηση, παρουσιάζεται από τις 16 Νοεμβρίου στο θέατρο «Αργώ» (Κεντρική Σκηνή) σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Αχουριώτη και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μανώλη Δεστούνη.

Με την πρωτοτυπία των ρολογιών που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος παρακολουθεί μέσα τους το βήμα του χρόνου και όσα σέρνει πίσω του, το έργο είναι μια συνομιλία με το Χρόνο.

Αν και μονόλογος, το έργο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών με την υποβλητική ατμόσφαιρα, τους εξαιρετικούς διαλόγους και με τους απόντες να παρασύρουν τη σκέψη σε μονοπάτια προβληματισμού και αναπόλησης της δικής τους ζωής.

Ενας απόμαχος ναυτικός, φορτωμένος μνήμες και δύσκολες ώρες ζωής, κάνει τον απολογισμό αυτής της ζωής. Ένας απολογισμός μέσα από τον οποίο ακούγονται οι φωνές της μητέρας του, της γυναίκας του, άλλων γυναικών που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στο διάβα του χρόνου.

Ο δεύτερος μονόλογος του Μανώλη Δεστούνη αφορά έναν άστεγο, μοναχικό άνθρωπο και παλιό κλόουν που κοιμάται στο δρόμο ανάμεσα σε σκουπίδια. Με όλη την πικρή αλήθεια που του καταδυναστεύει τη σκέψη, κάνει ένα σάλπισμα προς την κοινωνία ενάντια στην αδικία, τις ανισότητες, και την καταπίεσης από τους ισχυρούς του κόσμου προσπαθώντας να ξυπνήσει συνειδήσεις για έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερη αγάπη και ομόνοια. Για μια πραγματική «παγκοσμιοποίηση» που θα σημαίνει συναδέλφωση, κατανόηση μεταξύ των λαών.

Πολύ επιτυχημένη η σκηνογραφία, καθώς και η διακριτική, πρωτότυπη μουσική επένδυση από τον Σάκη Τσιλίκη. Τα σκηνικά είναι της Γιοβάνας Πρασίνου.

Το έργο παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη 9 μ.μ.