Πολιτική
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 18:19

«Στο κόκκινο» η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία

Νέα αντιπαράθεση για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σημειώθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Νέα αντιπαράθεση για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σημειώθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπεραμύνθηκε των ενεργειών της ΕΛΑΣ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας για μη τήρηση της νομιμότητας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως με αφορμή τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάποιοι «ετοίμαζαν πάλι τη Νύχτα των Κρυστάλλων» (σ.σ. κατά την οποία, οι ναζί έσπασαν, τότε, τα καταστήματα των Εβραίων).

«Δεν είμαστε εδώ για να υφιστάμεθα τέτοιες νύχτες. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Δρίτσα.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως «το παιδομάζωμα των προληπτικών προσαγωγών ήταν έξω από κάθε νομιμότητα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πολιτεύεται με τη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Υποστήριξε μάλιστα πως τους ίδιους χειρισμούς έκανε η κυβέρνηση και σε άλλες πόλεις αλλά και με το άσυλο, όπου απαγόρευσε προσυγκέντρωση σα Προπύλαια.

Ανταπαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για υποκρισία και διγλωσσία, ενώ τόνισε, αναφορικά με την απαγόρευση στα Προπύλαια, ότι υπάρχει έγγραφο των Αντιπρυτάνεων που ζητούσαν να φυλαχθούν οι γύρω δρόμοι.