Πολιτική
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 06:04

Η ατζέντα της ημέρας

* Συνεδριάζει από σήμερα έως τις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Αναχωρούν σήμερα για το Παρίσι οι βουλευτές Κωνσταντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) – επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης – και Ευάγγελος Μεϊμαράκης (ΝΔ), προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθούν εκεί αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

* Εγκαινιάζεται από σήμερα η συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με την ΕΡΤ3 για την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει καθημερινά από τις 8:30 π.μ. έως τις 10 π.μ., εναλλακτικά και διαδοχικά ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για σήμερα συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τίτλο «ΣΕΒΕ-EUROBANK EFG: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 20020», λόγω αδυναμίας συμμετοχής της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

* Στις 10 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης σύσκεψη των δημάρχων των ανατολικών περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων της διοίκησης των αστυνομικών αρχών, εκπροσώπων επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και απλών πολιτών με θέμα: «Προστασία του Πολίτη-Ασφαλείς Δρόμοι» υπό την προεδρία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια.

* Στις 10 π.μ. ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της επίσης Συνόδου Κορυφής για τις Κλιματικές Αλλαγές.

* Στις 10 π.μ. δενδροφύτευση στην περιοχή «Αγιος Νικόλαος» (παλαιό κοιμητήριο) του Δήμου Γαζίου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννη Μαγκριώτη, στο τεχνικό του Δήμου Θερμαϊκού, στο σημείο διευθέτησης του ρέματος Περαίας.

* Στις 11 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας θα συναντηθεί με τον διαπιστευμένο στην Ελλάδα πρέσβη της Γεωργίας, I. Tavartkiladze.

* Στις 11 π.μ. ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι η Νομαρχία Χανίων παρουσιάζει το ημερολόγιο έτους 2010, που είναι αφιερωμένο στην κρητική διατροφή.

* Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας για τις εξελίξεις στο θέμα του Αχελώου μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης.

* Στις 11:20 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας θα συναντηθεί με τον διαπιστευμένο στην Ελλάδα πρέσβη του Ιράν, M. Honardoost.

* Στις 11:40 π.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας θα συναντηθεί με τον διαπιστευμένο στην Ελλάδα πρέσβη της Ινδονησίας, A. Rusdi.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό, την εισοδηματική και κοινωνική πολιτική και το πρόγραμμα των απεργιακών δράσεων.

* Στις 6:30 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη με το προεδρείο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Ενωσης.

* Στις 6:30 μ.μ. στη πλατεία του Λαγκαδά η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, μετά την αναβολή της, λόγω της κοίμησης του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Σπυρίδωνος.

* Στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων, δίπλα παό το Δημαρχείο, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά.

* Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πέτσα με τίτλο: «Το έβδομο ανακοινωθέν» από τις εκδόσεις Ιωλκός.

* Στις 8 μ.μ. ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Ιωάννης Μαγκριώτης θα παρευρεθεί στην τακτική συνεδρίαση της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και θα την ενημερώσει για θέματα των υποδομών της συμπρωτεύουσας.