Πολιτική
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, νοτίους ανέμους 8 Μποφόρ στα πελάγη και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, νοτίους ανέμους 8 Μποφόρ στα πελάγη και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Υφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπερίου και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι έως 13 βαθμούς.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Βαθμιαία τα φαινόμενα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κα σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της Δυτικής Ελλάδας.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια σε δυτικούς 5 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)