Πολιτική
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 09:24

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά

Σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο τη διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε εξέλιξη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο τη διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συγκάλεσε τη σύσκεψη έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Μετά το τέλος της συνάντηση η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Χθες, υπενθυμίζεται, σχολιάζοντας το αντικείμενο της σύσκεψης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρατήρησε πως η διαφθορά δεν είναι το κύριο αίτιο της σημερινής κρίσης και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να πει τη γυμνή αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών.

«Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα άλλο μεγάλο θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «... όλοι ανεξαιρέτως, κόμματα και κοινωνικοί φορείς, πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Ο νόμος της δημοκρατίας πρέπει να είναι σεβαστός από όλους. Το να θέλουν στενότερες ή ευρύτερες μειοψηφίες να επιβάλλουν με τη βία την άποψή τους είναι κατάλυση της Δημοκρατίας, είναι φασισμός».