Αθλητικά
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 10:05

Mεταγραφικός πυρετός στον Ολυμπιακό

Μεταγραφικός πυρετός στον Ολυμπιακό. 50-50 οι πιθανότητες να έρθει στο λιμάνι ο Ελτον της Σάο Καετάνο. Τι γίνεται με τους άλλους στόχους.

Δυνατά ακούγεται τις τελευταίες μέρες το όνομα του Έλτον της Σάο Καετάνο για τον Ολυμπιακό και όπως αναφέρουν στον βραζιλιάνικο σύλλογο οι πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα είναι 50-50.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν ήδη ξεκινήσει. ¶λλωστε, ο μάνατζερ του παίκτη βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ¶ρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και συναντήθηκε με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ, Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Ο Ολυμπιακός έχει στείλει επίσημη πρόταση στη Σάο Καετάνο, ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για το 100% του Έλτον. Ωστόσο, οι Βραζιλιάνοι δεν την αποδέχτηκε και έστειλαν απάντηση με φαξ, ρίχνοντας πάντως τις απαιτήσεις τους κάτω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ που τον κοστολογούσαν αρχικά. Από την πλευράς τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ενημέρωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν λίγο ακόμα την προσφορά τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι 50-50 αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να πουληθεί ο Έλτον στον Ολυμπιακό. Εμείς βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική ομάδα και περιμένουμε τον εκπρόσωπο του παίκτη, Μαρσέλο Ρομπαλίνιο, να έρθει στο Σάο Πάουλο για να λάβει μέρος στο διοικητικό συμβούλιο για το θέμα της μεταγραφής του Έλτον που θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη», έλεγαν από την Σάο Καετάνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του βραζιλιάνικου συλλόγου ο Έλτον προτιμά τον Ολυμπιακό από τις προτάσεις που έχει. «Έχουμε προτάσεις από Γκαζιάντεπσπορ, τη Χέρτα, τη Σαχτάρ και την Πόρτο. Προτιμά όμως την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό που του δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσει τίτλους και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει να τελειώνουμε γρήγορα το θέμα γιατί θέλει να έχει τον παίκτη το πρώτο τριήμερο του Γενάρη. Αν ο Μαρσέλο Ρομπαλίνιο μας φέρει βελτιωμένη πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού, υπάρχει περίπτωση να την αποδεχθούμε άμεσα και να έχουμε τελειώσει μέχρι το Σαββατοκύριακο».

Tην ίδια ώρα μεταγραφικός πυρετός επικρατεί στο λιμάνι. Όσον αφορά στην περίπτωση του Κεϊρίσον, ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειώνει αν θέλει γρήγορα με την Μπαρτσελόνα για το δανεισμό του παίκτη για ενάμιση χρόνο. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» προβληματίζονται από το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα θέλει να τον παραχωρήσει τόσο εύκολα, αλλά και από το ότι στην Μπενφίκα δεν έχει πιάσει, μιας και ο Κεϊρίσον καταλαμβάνει θέση ξένου.

Από εκεί και πέρα ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς θεωρείται πολύ δύσκολο να έρθει τώρα στην Ελλάδα, αλλά θα γίνουν κινήσεις για τον κλείσει ο Ολυμπιακός για το καλοκαίρι. Πάντως, αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει έναν εκ των Κεϊρίσον, Έλτον Μπραντάο, Ντιέγκο Σόουζα τότε δεν θα υπάρχει θέση για μη κοινοτικό παίκτη. Τέλος για τον Αντριάνο λένε ότι αν αποφασίσει να φύγει από τη Βραζιλία θα έρθει στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, είναι στο χέρι του να αποφασίσει.

«Ο Αντριάνο σκέφτεται πολλά και δεν έχω καμία πρόθεση να κοροϊδέψω τους οπαδούς της Φλαμένγκο. Ο Αντριάνο θα παραμείνει αν το θελήσει. Μίλησα όμως μαζί του και μου είπε ότι θέλει να αγωνιστεί και το 2010 στη ομάδα μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Φλαμένγκο

πηγή: gazzetta.gr