Πολιτική
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 13:41

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντ. Ρόβλιας. Αφορμή δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε διευκολύνσεις μεταθέσεων αξιωματικών. «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη [...] για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παραιτήθηκε για λόγους αρχής ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας. Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε η διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις προς τρίτα πρόσωπα από τον υφυπουργό.

Ο ίδιος ο κ. Ρόβλιας κάνει λόγο για δημοσιεύματα που «εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο μου να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών».

«Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: «Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Ρόβλιας υπέβαλε την παραίτησή του, «για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά πελατειακών σχέσεων στη σημερινή κυβέρνηση».

«Ο υφυπουργός εσωτερικών», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, «διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία και ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του».

Είπε ακόμα πως για όλα αυτά τα θέματα ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθούν κανόνες δεοντολογίας, που θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα και ανέθεσε τη σχετική εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.