Πολιτική
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανώς πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο από 4 έως 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)