Πολιτική
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 06:50

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη η σημερινή.

* Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης η σημερινή του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται: η μετά το 2010 ψηφιακή στρατηγική της Ε.Ε, το ψηφιακό μέρισμα, η ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών, τα δίκτυα νέας γενιάς. Την χώρα μας εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (24μηνο – 40% - ΑΣΕΠ) των κλάδων ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ18.01, ΠΕ18.18 και ΠΕ18.31, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Από σήμερα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2010 η καταβολή του δώρου των οδηγών ταξί για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το δώρο καθορίστηκε στο ένα ευρώ για κάθε διαδρομή.

* Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, η Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση πρότασης για δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Καταγραφής και Διαχείρισης Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών και συμπληρωματικών δομών φιλοξενίας. Στην ομάδα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών Αποκέντρωση και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Συνηγόρου του Πολίτη και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

* Συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ενα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έκτακτη εισφορά για την εκκλησιαστική περιουσία.

* Στις 8:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με θέμα: «Συντονισμός – Πρόγραμμα Δράσης» για όλα τα μεγάλα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, όπως ανεργία, ασφαλιστικά, Εθνικής Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύσκεψη υπό την υπουργού, Κατερίνα Μπατζελή για θέματα καπνού.

* Στις 11:30 π.μ. στο βιβλιοπωλείο-καφέ Ιανός εκδήλωση-διάλογο με τους πολίτες με θέμα: «Η Συνθήκη της Λισαβόνας: Τι αλλάζει;» διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το θέμα θα εισηγηθούν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σταύρος Λαμπρινίδης και η ευρωβουλευτής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα Μαριέττα Γιαννάκου.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους σύσκεψη γραμματέων Ν.Ε. και υπευθύνων αγροτικού του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο και στο κινηματοθέατρο Rex ομιλία της Νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη στο 3 ο Παγκόσμιο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αθλητισμού με θέμα: «Αθλητικός Τουρισμός».

* Στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της εταιρείας Παπαποστόλου στο Νέο Ψυχικό, η παρουσίαση βιβλίου των Αθανασίου Παπανδρόπουλου και Κώστα Χρηστίδη με τίτλο: «Προς την ευημερία» από τον πρώην υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου, τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου.

Σάββατο 19/12

* Αρχίζει σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

* Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και θέμα: «Η οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στα Βαλκάνια». Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος 10 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Money Show εκδήλωση με θέμα: «Βιοπολιτική – Οικοδόμηση μιας Πράσινης Κοινωνίας – Στρατηγική μετά την Κοπεγχάγη για τις Κλιματικές Αλλαγές».

* Στις 5:30 μ.μ. στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, μεγάλο πάρτι στην πλατεία Μπουρναζίου με τον Γιώργο Τσαλίκη και Γιώργο Σαμπάνη. Στα decks ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Ενωση για τη Μεσόγειο» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Money Show 2009.

Κυριακή 20/12

* Στις 11 π.μ. στο παρατηρητήριο «Κρόνος» πίσω και ανατολικά από το Φιλίππειον, εξόρμηση αναδάσωσης του Σέϊχ-Σού που διοργανώνει η αντιδημαρχία Παρσίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.