Αθλητικά
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 11:33

Κοντά σε Μπεν Αρφά ο Ολυμπιακός

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπεν Αρφά είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Μαρσέιγ και απομένει το ΟΚ του παίκτη.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπεν Αρφά είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Μαρσέιγ και απομένει το ΟΚ του παίκτη. Ο Γάλλος μέσος της Μαρσέιγ, με ρίζες στην Τυνησία, βρίσκεται μια ανάσα από το λιμάνι με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe», Πειραιώτες και Μασσαλοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον 22χρονο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό και όπως μεταδίδει το gazzetta.gr οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τη μεταγραφή του παίκτη έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν προσεγγίσει εδώ και εβδομάδες τη γαλλική ομάδα για το νεαρό παίκτη και τα βρήκαν στα 8 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είχαν ζητήσει στο παρελθόν οι Γάλλοι και από τον Παναθηναϊκό. Ετσι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή και μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ο Μπεν Αρφά είχε μετακομίσει από τη Λυών στη Μαρσέιγ έναντι 13 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιο του λήγει το 2012.

Στο χέρι του Μπεν Αρφά

Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει δεν έχει να κάνει με το οικονομικό, καθώς υπάρχει συμφωνία των δύο ομάδων, αλλά με τον παίκτη. Το θέμα δεν είναι στα χέρια του Ολυμπιακού αλλά του Μπεν Αρφά και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους». Ο Γάλλος άσος έχει μια πρόταση από σύλλογο μεγαλύτερου βεληνεκούς που τον ικανοποιεί. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Ολυμπιακού, η ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μπεν Αρφά δεν έχει συμφωνήσει με την Μαρσέιγ.

Το τελεσίγραφο του προέδρου...

Ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Ζαν Κλοντ Ντασιέρ, είχε στείλει τελεσίγραφο πριν από μερικές ημέρες στον Μπεν Αρφά ότι θα πουληθεί τον Ιανουάριο αν δεν αρπάξει την τελευταία ευκαιρία που θα του έδινε ο προπονητής του, Ντιντιέ Ντεσάμπ ( δεν βρίσκεται στις επιλογές του) λόγω και του τραυματισμού του Νιανγκ (τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο 22χρονος παίκτης όχι μόνο δεν άκουσε τον πρόεδρο, αλλά έκανε και το απίθανο. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Λοριάν καθόταν στον πάγκο και τον πήρε ο... ύπνος. Η κάμερα συνέλαβε το περιστατικό με τον Μπεν Αρφά να βρίσκεται στην αγκαλιά του Μορφέα, ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν.

Αν τελικά αποκτηθεί ο Μπεν Αρφα από τον Ολυμπιακό, θα είναι μια εξαιρετική λύση που θα δώσει πολλές βοήθειες στους «ερυθρόλευκους». Ο διεθνής άσος είναι διεισδυτικός παίκτης, πολύ γρήγορος και άριστος χειριστής της μπάλας. Αν και μόλις 22χρονών μπορεί να πάρει μια ομάδα στις πλάτες του, ωστόσο πρέπει να διορθώσει τον χαρακτήρα και τα νεύρα του που έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται αρκετά συχνά την κόκκινη κάρτα.