Αθλητικά
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 21:10

Η αξιολόγηση των παικτών του Ολυμπιακού

Ένα ακόμη ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ¶ρη στην Θεσσαλονίκη έλαβε τέλος. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί καθώς και βαθμολογεί τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας.

71. Αντώνης Νικοπολίδης: Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού φέρει και αυτός μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του από τον Κάμπορα με την μπάλα να του φεύγει μέσα από τα χέρια και κάτω από τα πόδια. Πάντως έβγαλε την ομάδα του από την δύσκολη θέση ουκ ολίγες φορές με αποκρούσεις του. Βαθμός: 6.5.

3. Ντιντιέ Ντομί: Φυσικά και δεν είναι αμυντικό χαφ ο Ντομί. Ο Γάλλος στον σημερινό αγώνα κλήθηκε ν' ανταποκριθεί σε μία ειδική αποστολή, στην οποία δεν πήγε όσο καλά έπρεπε. Αν και ήταν... φιλότιμος, είχε πολλά προβλήματα με τους αντιπάλους του και δεν βοήθησε στους τομείς που όφειλε. Βαθμός: 5.

7. Λουτσιάνο Γκαλέτι: Στο πρώτο μέρος ο Αργεντινός χαφ του Ολυμπιακού δεν έπαιζε μόνο στα πλάγια. Αναγκαζόταν να συγκλίνει προς το κέντρο, προσπαθώντας να βοηθήσει ακόμη πιο πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας του. Δεν έπιασε ωστόσο τ' επιθυμητά επίπεδα απόδοσης ούτε στο Α' ημίχρονο ούτε στην επανάληψη. Στο τέλος πάντως είχε μία σέντρα από την οποία ο Τοροσίδης θα μπορούσε να είχε σκοράρει με το κεφάλι. Βαθμός: 6.5.

8. Όσκαρ: Ο Ισπανός έχει κάνει... γκέλα ολκής στο σημερινό παιχνίδι στην φάση του πρώτου γκολ. Όχι μόνο χάνει τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά χάνει την μπάλα και παράλληλα μπερδεύει και το Νικοπολίδη και έτσι αυτή φτάνει στον ανενόχλητο Κάμπορα, που σκοράρει. Ξέχωρα απ' αυτό έδειξε λίγα πράγματα σήμερα. Έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε ούτε δημιουργικά ούτε επιθετικά. Βαθμός: 4.

14. Μίχαλ Ζεβλάκοφ: Δεν βρέθηκε στην καλύτερή μέρα ο Πολωνός αμυντικός.Οι ταχύτατοι παίκτες του ¶ρη του δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα ενώ έκανε και λάθη. Βαθμός: 6.

15. Ραούλ Μπράβο: Πάλεψε σκληρά και σήμερα ο Ραούλ Μπράβο. Προσπάθησε να συμβάλλει και αμυντικά και επιθετικά, όμως αντιμετώπισε πολλούς... μπελάδες με τους γρήγορους αντιπάλους του. Βαθμός: 6.

20. Ντουντού: Μην έχοντας σημαντικές βοήθειες από το Ντομί ο Ντουντού έμεινε σήμερα απελπιστικά μόνος του. Αποπειράθηκε να βγάλει μπροστά την ομάδα του, όμως δεν του... πήγαν οι φάσεις. Είχε πάντως ορισμένες καλές ενέργειες. Βαθμός: 6.

21. Α. Παπαδόπουλος: Ήταν σήμερα πιο καλός σε σχέση με τους άλλους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά και εκείνος βρέθηκε αρκετές φορές σε δεινή θέση ενώ φάνηκε επηρεασμένος από την απουσία του Μέλμπεργκ. Βαθμός: 6.5.

22. Κώστας Μήτρογλου: Στο πρώτο μέρος ήταν κινητικός και δραστήριος. Μάλιστα υπήρξε ένας εκ των λίγων παικτών του Ολυμπιακού που ξεχώρισαν. Στην επανάληψη πάντως έριξε ρυθμούς αλλά και πάλι προσπάθησε. Βαθμός: 6.

24. Λεονάρντο: Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η σημερινή του εμφάνιση. Οι αντίπαλοί τον... εξέθεσαν πολύ συχνά. Επιθετικά πάντως βοήθησε κάπως. Ορθώς έγινε αλλαγή. Βαθμός: 5.5.

5. Γιώργος Γκαλίτσιος: Προβληματική ήταν η παρουσία του νεαρού παίκτη του Ολυμπιακού. Δεν μπορούσε να... κυνηγήσει τους αντιπάλους του, με συνέπεια να υπάρξουν αρκετές περιπτώσεις όπου τρεις και τέσσερις παίκτες κατέβαιναν... ανενόχλητοι από την πτέρυγά του. Υστέρησε και αμυντικά και επιθετικά. Βαθμός: 5.

35. Βασίλης Τοροσίδης: Έδειξε φανερά ανέτοιμος. Η αγωνιστική του συμβολή δεν ήταν σημαντική. Στο τέλος πάντως χάνει σημαντική ευκαιρία με μία κεφαλιά. Βαθμός: 5.

11. Ζαουάντ Ζαϊρί: Ήταν μία εκ των αλλαγών του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός έκανε αρκετά χιλιόμετρα ενώ έβγαλε σούτ αλλά και μπαλιές. Ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και γενικά ήταν αρκετά θετικός. Βαθμός: 6.5.

10. Ντιόγκο: Η μεγάλη αποχή του δεν θα μπορούσε παρά ν' αποτελέσει... εμπόδιο για τον Βραζιλιάνο. Σήμερα δεν ήταν όσο απειλητικός έπρεπε στο ματς. Βαθμός: 5.

Πηγή: www.gazzetta.gr