Αθλητικά
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 21:14

H αξιολόγηση των παικτών του Αρη

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση έκανε ο ¶ρης και σε αυτήν είχε διακριθέντες σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του, με τους Νέτο και Χαβίτο να είναι ένα... κλικ πιο πάνω. Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» τους παίκτες του Κούπερ.

Σηφάκης: Όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Αλάνθαστος στις εξόδους, έκανε και την ενστικτώδη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Αποτέλεσε εγγύηση για την άμυνα του ¶ρη.

Βαθμός: 7

Νέτο: Ο καλύτερος παίκτης του ¶ρη στο σημερινό παιχνίδι. Συνεχείς προωθήσεις, επικίνδυνες σέντρες ενώ απείλησε και με τα φάουλ του. Μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Νικοπολίδη, από αυτόν ξεκινούσε όλη η επιθετική... ορμή του ¶ρη.

Βαθμός: 9

Ρονάλντο: Έκανε κάποια λάθη, είχε προβλήματα με την ταχύτητα του Μήτρογλου, ωστόσο κέρδισε αρκετές μονομαχίες ενώ στο τέλος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Ντιόγκο.

Βαθμός: 6

Νασούτι: Τα ίδια ισχύουν και για το Νασούτι. Δεν απέφυγε κάποια μικρά λάθη, αλλά γενικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο απειλητικός και έτσι άντεξε την πίεση

Βαθμός: 6

Αράνο: Τα πήγε καλά απέναντι στον Γκαλέτι, τον περιόρισε στις περισσότερες φάσεις ενώ επιθετικά δεν προωθούταν τόσο πολύ, ωστόσο όταν χρειάστηκε κράτησε την μπάλα και βοήθησε τον Κάλβο από τα αριστερά.

Βαθμός: 7

Ναφτί: Σπουδαία παρουσία από τον Τυνήσιο, που ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο χώρο του κέντρου ανακόπτοντας πολλές επιθέσεις των πρωταθλητών αλλά βγάζοντας παράλληλα και τον ¶ρη μπροστά. Είχε και κάποια σουτ τα οποία ήταν απειλητικά.

Βαθμός: 8

Πρίττας: Ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, κάνοντας πολλά τρεξίματα και βγάζοντας αρκετές πάσες στην επίθεση. Στη συνέχεια, περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην φάση του γκολ, αφού κυνήγησε μία χαμένη φάση και έδωσε ουσιαστικά την ασίστ στον Κάμπορα. Ο Κούπερ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Φερνάντεζ και στο συγκεκριμένο ματς βρήκε κάτι περισσότερο στο πρόσωπο του Έλληνα μέσου.

Βαθμός: 8

Χαβίτο: Μεγάλη εμφάνιση από τον Χαβίτο που έκανε ο,τι ήθελε τον Ραούλ Μπράβο. Έφευγε πολύ γρήγορα στην επίθεση, είχε σωστές επιλογές και δεν έχανε την μπάλα με τίποτα. Με την ολοκλήρωση μιας ώρας, έπεσε η απόδοση του, αλλά στο τέλος είχε και πάλι κάποιες καλές επελάσεις που προκάλεσαν πονοκεφάλους. Συνεργάστηκε άψογα με το Νέτο και δημιούργησαν μία πολύ δυνατή δεξιά πλευρά.

Βαθμός: 9

Κάλβο: Σπουδαία εμφάνιση από τον Κάλβο που αποτελούσε μόνιμη απειλή για την εστία του Νικοπολίδη. Έπαιξε στο αριστερό άκρο και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον Γκαλίτσιο, ενώ είχε και πολλά επικίνδυνα σουτ. Στο δεύτερο μέρος, η απόδοση του έπεσε ελαφρώς όμως και πάλι ήταν πολύ δραστήριος. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0, όταν δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Νικοπολίδη, Από εκείνο το σημείο και έπειτα, κουράστηκε και έγινε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Βαθμός: 8

Κόκε: Αρκετά καλός ο αρχηγός του ¶ρη, ειδικά στο πρώτο μέρος. Έβγαινε αρκετές φορές στα πλάγια, είχε καλή συνεργασία με τους ακραίους και απείλησε κάποιες φορές. Στο δεύτερο μέρος, κλείστηκε καλύτερα και δεν πήρε τις ίδιες πρωτοβουλίες.

Βαθμός: 7

Κάμπορα: Απών από το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με πολλά λάθη και μηδενική βοήθεια στην επίθεση του ¶ρη. Ωστόσο, είναι αυτός που έβαλε το γκολ της νίκης, μένοντας κοντά στο τέρμα του Νικοπολίδη παρότι η φάση φαινόταν χαμένη.

Βαθμός: 6

Πίτου Γκαρσία, Λαμπριάκος και Ρόβας χρησιμοποιήθηκαν στα τελευταία λεπτά και δεν μπορούν να κριθούν.

Πηγή: www.gazzetta.gr