Πολιτική
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:29

H ατζέντα της ημέρας

* Σήμερα το πρωΐ θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών για τη διατύπωση σχετικής γνώμης, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

* Λήγει αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 η προθεσμία υποβολής των διορθωμένων εντύπων Ε9.

* Με επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά.

* Στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα και τη Τζενίν μεταβαίνει σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης σήμερα και αύριο 22/12/2009 με αφορμή την επέτειο από την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2008.

* Κηδεύεται σήμερα στο Α' Νεκροταφείο σε κλειστό οικογενειακό κύκλο ο ζωγράφος της λεγόμενης γενιάς του ’30 Γιάννης Μόραλης.

* Στις 8:40 π.μ. συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ-Σταθμός Λαρίσης.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά στο πλαίσιο δράσης για τα εργασιακά με επίκεντρο τον χώρο το καθαρισμού και τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του Νομάρχη Χανίων στις ανακατασκευασμένης εγκαταστάσεις στην πρώην Περιφερειακή Αγορά της Αγιάς, όπου μέχρι το τέλος του έτους θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του πρωτογενή τομέα της Νομαρχίας Χανίων.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

* Στις 11 π.μ. παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας η τελετή ορκωμοσίας των νέων κελευστών του Λιμενικού Σώματος.

* Στις 11:15 π.μ. υπογράφεται η σύμβαση δωρεάν παραχώρησης προϊόντων στο κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 11:30 π.μ. συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και των συνδικαλιστικών στελεχών στο Ταμείο Προσωπικού Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), στη Σταδίου και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

* Στις 11:30 π.μ. στη Νομαρχία Χανίων συνέντευξη σχετικά με τους ελέγχους στην αγορά από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

* Στις 12 το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά.

* Στις 12 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δημόσια εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Αγοράς, με θέμα: «Αγορά, Εμπορικότητα και Επαγγελματικοί Χώροι, Κρίση και Προοπτικές» και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας διαθεσιμότητας εμπορικών χώρων του δευτέρου εξαμήνου 2009.

* Στις 12:30 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το σχέδιο της νέας πολιτικής κατά του εγκλήματος.

* Στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία Ρεθύμνου, η παράδοση της προεδρίας του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας στη Νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

* Στις 2:30 μ.μ. λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο προκήρυξης ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών στο Πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο www.ependyseis.gr

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τους διαπιστευμένους στη χώρα μας πρέσβεις των χωρών της Αφρικής.

* Στις 4 μ.μ. άτυπη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και της γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη με τα μέλη του νέου Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

* Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος πορεία-πικετοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του 2010.

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Σπίτι του Αγωνιστή στον Αγιο Δημήτριο, όπου θα παρευρεθεί σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα αναχωρήσεων του Κρατικού Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της ομάδας «F14-Κοινόν Φωτογράφων», με τίτλο: «Αξιός: Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του ποταμού Αξιού και η προστασία του από τους πολίτες». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2010.