Αθλητικά
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 11:50

Ολυμπιακός: Τα λάθη που κόστισαν

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ¶ρη στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά δεν "πόνεσε" τόσο η απώλεια των βαθμών, όσο η αγωνιστική εικόνα του πρωταθλητή, που χρειάζεται πέρα από την επιστροφή των τραυματιών και μεταγραφική ενίσχυση, αν θέλει να παραμείνει στο… κόλπο μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ¶ρη στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά δεν "πόνεσε" τόσο η απώλεια των βαθμών, όσο η αγωνιστική εικόνα του πρωταθλητή, που χρειάζεται πέρα από την επιστροφή των τραυματιών και μεταγραφική ενίσχυση, αν θέλει να παραμείνει στο… κόλπο μέχρι τελους.

Έχοντας το μυαλό τους στις διακοπές των Χριστουγέννων, οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν… πάτησαν ποτέ το χορτάρι του "Κλεάνθης Βικελίδης", δίνοντας το δικαίωμα στον εκπληκτικό ¶ρη, να περάσει ένα όμορφο βράδυ και να επιστρέψει στις νίκες, όπως πραγματικά του άξιζε.

Η ομάδα του Κούπερ φανέρωσε κάθε αδυναμία του πρωταθλητή, έχοντας ως… βοήθεια και τα λάθη του Ζίκο, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ντομί στα χαφ (και όχι τον Τοροσίδη), ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το Ζαϊρί, που όταν μπήκε ως αλλαγή, ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου.

Έχοντας πολλά από τα "αστέρια" του σε ακόμα μία κακή βραδιά, ο Ολυμπιακός είδε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, να φεύγει από τα χέρια του και το μόνο που οφείλουν να σκέφτονται οι Πειραιώτες, είναι η σκληρή δουλειά. Αν και με εννέα μέρες ρεπό, δύσκολο να υπάρξει κάτι τέτοιο…

Η μεταγραφική ενίσχυση κρίνεται δεδομένη και απαραίτητη, καθώς με το συγκεκριμένο ρόστερ, δεν πάνε μακριά οι "ερυθρόλευκοι". Τη στιγμή μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός έχει να παινεύεται για ένα πλήρες σύνολο, με καλό πάγκο και μπόλικες εναλλακτικές λύσεις.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση περιμένει με αγωνία, την απάντηση του Μπεν Αρφά, ο οποίος σύντομα θα συναντηθεί με τους ανθρώπους της Μαρσέιγ, για να συζητηθεί η επικείμενη μεταγραφή του και να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με τους Γάλλους και το μόνο που απομένει για την τεράστια κίνηση, είναι το "ναι" του Γαλλοτυνήσιου άσου…

πηγή: www.goal.com/gr