Πολιτική
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 13:44

Χριστούγεννα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τα Χριστούγεννα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ πτώση του υδράργυρου δεν αναμένεται πριν το Σαββατοκύριακο.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τα Χριστούγεννα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ πτώση του υδράργυρου δεν αναμένεται πριν το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23/12 στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου για λίγες τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Όπως προαναφέρθηκε, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι ήπιος με ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία αμετάβλητη.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στέρεα, τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στην υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα σημειωθούν παροδικές βροχές.

Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια. Οι άνεμοι από νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ (και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ), θα στραφούν το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατου, οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και νησιά ανατολικού αιγαίου.