Πολιτική
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 12:51

Κόντρα στη Βουλή για τα σκάφη αναψυχής

Αναβλητικότητα και αβουλία απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2010.

Αναβλητικότητα και αβουλία απέδωσε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2010.

Τόνισε ότι θα έπρεπε αντί για «τις κατηγορίες ή τα δοξαστικά λόγια να υπήρχε ένας διάλογος συνεννόησης και επικοινωνίας», αλλά «δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν δώσατε ούτε εξηγήσεις ούτε απαντήσεις».

«Με δεδομένο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο γνώριζε και είχε προειδοποιηθεί από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, αλλά και από τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο για την κατάσταση της οικονομίας, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε χωρίς την απαραίτητη σύνεση», υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας.

«Στη λογική αυτή», συνέχισε, «παρουσιάστηκε μία ηθελημένη υστέρηση εσόδων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση απάλλασσε τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής από τον έκτακτο φόρο, ενώ ματαίωσε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους».

Παρεμβαίνοντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι η ΝΔ «δεν θα πρέπει να συνεχίσει να γοητεύεται από την υπόθεση των σκαφών, γιατί ούτε και με τα άλλα μέτρα που πρότεινε υπήρξαν οι αναμενόμενες εισπράξεις».

Υπογράμμισε πάντως, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αποσαφηνίσει ποια σκάφη είναι αποφασίσει πράγματι επαγγελματικά, και ποια ιδιωτικά σκάφη αναψυχής παρουσιάζονται ως δήθεν επαγγελματικά και πρόσθεσε πως θα επιβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ