Αθλητικά
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009 00:16

Κυργιάκος: Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα παραχώρησε ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός τον είχε πλησιάσει τον Μάιο προκειμένου να τον αποκτήσει.

Συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα παραχώρησε ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός τον είχε πλησιάσει τον Μάιο προκειμένου να τον αποκτήσει.

Ο 32χρονος σέντερ μπακ τόνισε στη "Real News" πως έχει στην κατοχή του τη γραπτή πρόταση, ενώ μίλησε για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός σε είχε πλησιάσει; Σου έκανε πρόταση;

"Ναι, είχα πρόταση τον προηγούμενο Μάιο. Τους ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκαναν, αλλά αρνήθηκα. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να τη συζητήσω κι αυτό το έχω ξαναπεί. Κρατώ την πρόταση στο αρχείο μου, όπως και όλες τις άλλες προτάσεις που δέχτηκα μέχρι τώρα στην καριέρα μου και όπως καταλαβαίνεις τα γραπτά δεν αμφισβητούνται".

Έγινε μεγάλος ντόρος το καλοκαίρι, όταν είπες: "Ας βρει έναν στόπερ ο Παναθηναϊκός να ησυχάσουμε όλοι". Μήπως αυτή η δήλωση παρερμηνεύτηκε;

"Αυτό ήθελαν να πουν οι "αυτοαποκαλούμενοι", αυτό είπαν. Η απάντησή μου είχε αποδέκτη τον δημοσιογράφο και μόνο. Εκείνος έγραψε ότι έπεσε στο τραπέζι η κουβέντα για στόπερ. Δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟ ότι ψάχνει για στόπερ. ¶ρα, η απάντησή μου ήταν για τον δημοσιογράφο και σε καμία ΠΑΕ.

Αν μη τι άλλο, ας μου επιτρέψουν τα λεγόμενά μου να τα ερνηνεύω εγώ και να γνωρίζω τον αποδέκτη τους καλύτερα απΆ όλους. Είχα πάντα το θάρρος της γνώμης μου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Με το χέρι στην καρδιά: Είχες πρόταση από τον Παναθηναϊκό;

"Όχι, ποτέ. Είναι κάτι που είχα ξαναπεί, άσχετα με το ό,τι γράφεται και λέγεται. Από την ΑΕΚ τι έχεις να θυμάσαι; Και ποιο είναι το σχόλιο σου γιΆ αυτά που συμβαίνουν τώρα στην ομάδα;

ΑπΆ όπου και αν πέρασα, τίποτα δεν ξέχασα και δεν θέλω να ξεχάσω. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη που εισέπραξα και εισπράττω ακόμα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι μεγάλη ομάδα και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να παίζει παιχνίδια σε βάρος της. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει το δρόμο της και θα βγει πιο δυνατή απΆ αυτά που συμβαίνουν σήμερα".

Υπήρχαν δημοσιεύματα που σε ήθελαν δανεικό στη Λίβερπουλ. Υπήρχε δόση αλήθειας σε αυτά;

"Ποτέ. Όλοι αυτοί γράφουν και δεν έχουν το θάρρος την επόμενη μέρα να γράψουν κάναμε λάθος. Έχουν χάσει πλέον το μέτρο της κριτικής και βγάζουν χολή. Και είμαι από τα άτομα που γουστάρω την κριτική, με πεισμώνει και με δυναμώνει.

Ένα βράδυ, ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο και επέμεινε να δω ένα άρθρο (δεν τα πάω τόσο καλά με τα σάιτ) και διάβασα "Η κατάρα του Μπενίτεθ να έχει τον Κυργιάκο" κλπ. Ανατρίχιασα. Αν αυτός που το έγραψε ήταν ο Μπενίτεθ, ας μη με έπαιρνε.

Συγγνώμη που δεν τον ρώτησε πριν με πάρει, γιατί έτσι θα αποφεύγαμε και την «κατάρα». Είπαμε, ναι στην πιο σκληρή κριτική, αλλά όχι και στη χολή. Σκέφτηκα πως αν κάποιον από αυτούς που γράφουν τον ζητούσε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, το μόνο που θα του ευχόμουν θα ήταν καλή επιτυχία και θα ήμουν χαρούμενος που ένας Έλληνας επιλέχτηκε από μία μεγάλη εφημερίδα".

Κεφάλαιο Εθνική: Κατακτήσατε μια πρόκριση μέσα στην Ουκρανία για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και πλέον βρίσκεστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Έχουμε δυνατότητες να διακριθούμε;

"Το γεγονός ότι θα παίξουμε στο Μουντιάλ το θεωρώ ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία. Ενωμένοι και δουλεύοντας σαν σύνολο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο".

Ποια είναι η γνώμη σου για τους τρεις αντιπάλους της Εθνικής;

"Την Αργεντινή όλοι την ξέρουμε. Νιγηρία και Ν. Κορέα πιστεύω ότι είναι ομάδες που μπορούμε, κάνοντας καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε και να περάσουμε".

Πηγή: www.goal.com/gr