Πολιτική
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με βορειοδυτικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σταδιακή βελτίωση του καιρού με βορειοδυτικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα παράκτια καταιγίδες και στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στη Μακεδονία και από το μεσημέρι και στη Θράκη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία έως 10 βαθμούς.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νωρίς το πρωΐ βροχές, στα παράκτια σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Λίγες νεφώσεις την υπόλοιπη μέρα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νωρίς το πρωΐ νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Γενικά αίθριος καιρός την υπόλοιπη μέρα. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στα βόρεια το μεσημέρι και σταδιακά από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ που το μεσημέρι στα βόρεια και αργότερα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νωρίς το πρωΐ νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, γενικά αίθριος καιρός την υπόλοιπη μέρα. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωΐ νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά πιθανόν καταιγίδες. Λίγες νεφώσεις την υπόλοιπη μέρα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά βελτιωμένο καιρό προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)