Πολιτική
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 11:19

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το χτύπημα στην Εθνική Ασφαλιστική

Στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας παραπέμπει η μέθοδος και ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκαν στο χθεσινοβραδινό χτύπημα στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο.

Αποκλεισμένη από την αστυνομία παραμένει η περιοχή γύρω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην οδό Γαλαξία, παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο, όπου χθες στις 23:00 εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η αστυνομία είχε αποκλείσει έγκαιρα την περιοχή μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου τις 22.46 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Ειδικοί της αστυνομίας περισυνέλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό, ενώ χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η μέθοδος και ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκαν, παραπέμπουν σε χτύπημα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιστορικά ατελέσφορες. «Στις σημερινές συνθήκες μονάχα οι μαζικοί , ειρηνικοί και διεκδικητικοί αγώνες, που αλλάζουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς αλλά και τους θεσμούς, μπορούν να συμβάλουν στην υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και στην αλλαγή της σημερινής αδιέξοδης πορείας των πραγμάτων», τονίζεται.