Αθλητικά
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 14:08

Σισέ: Σωστή επιλογή ο Παναθηναϊκός

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν έχει βγάλει από το μυαλό του το Μουντιάλ. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Journal De Dimanche» για το τριφύλλι, τον Πατέρα και την καριέρα του.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν έχει βγάλει από το μυαλό του το Μουντιάλ. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Journal De Dimanche» για το τριφύλλι, τον Πατέρα και την καριέρα του.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Για την Μαρσέιγ:

«Με ενόχλησε που έφυγα από τη Μαρσέιγ το καλοκαίρι του 2008, αλλά δεν έβλεπα να υπάρχει άλλος δρόμος. Είχα καταδικαστεί να αντικατασταθώ. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το γιατί, αφού είχα βοηθήσει την προηγούμενη σεζόν. Είχα συνεισφέρει να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μου άρεσε καθόλου να επιστρέψω στον πάγκο.

Για τη Σάντερλαντ:

«Μετά από αυτά, πήγα δανεικός στη Σάντερλαντ. Στην Αγγλία πέτυχα δέκα γκολ. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της. Αλλά το κόστος της μεταγραφής ήταν πολύ μεγάλο για το σύλλογο».

Για τον Παναθηναϊκό:

Έπειτα ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογηθώ για τις επιλογές μου. Είμαι κύριος του εαυτού μου. Είχα μια συζήτηση με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά δεν κατάλαβα τους λόγους. Συνειδητοποίησα όμως ότι θα ήταν δύσκολα για μένα. Δεν είμαι νεκρός στον Παναθηναικό. Δεν έχω κάνει λάθος επιλογή. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο. Τα παιχνίδια είναι κλειστά επειδή όλες οι ομάδες ονειρεύονται να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Για το λόγο επέλεξε τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι:

Ηταν ο μόνος σύλλογος που με έδινε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, Μπορεί αν αποκλειστήκαμε σύντομα αλλά έχουμε μια όμορφη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα παίξω πάλι με τον Φιλίπ Μεξές της Ρόμα στους «16». Οι διοικούντες του Παναθηναϊκού έχουν φιλοδοξίες. Τα τελευταία 13 χρόνια έχουν πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα και θέλουν να φτιάξουν μια πολύ καλή ομάδα. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια και θέλω να προσφέρω στους διοικούντες ότι μου έδωσαν. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι ειδικά ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας.

Για το αν θέλει να μιμηθεί τον Ανελκά που πήγε είχε πάει στην Φενέρμπαχτσε και αναγεννήθηκε:

Υπάρχει μια ομοιότητα. Τα δύο πρωταθλήματα (ελληνικό και τουρκικό) είναι παρόμοια ειδικά όσον αφορά το πάθος. Αυτό αποδεικνύεται από τους 3.000 ανθρώπους που με υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη μου. Για να επιστρέψουμε στον Νικολά, είδαμε την... έκρηξη του στην Τσέλσι. Είναι πολύ δυνατός τώρα. Αν κάνω το ίδιο πράγμα, θα το δούμε στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι.

Για το αν τον σκέφτονται στην εθνική Γαλλίας:

Δεν το ξέρω αλλά εγώ το σκέφτομαι. Αν σημειώσω 20 με 25 γκολ, νομίζω ότι θα ανταποκριθούν. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μου. Με ξέρουν και έχω περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις. Το μόνο που έχω να πω είναι: Μην με ξεγράψετε πολύ γρήγορα.

Πηγή: www.gazzetta.gr