Αθλητικά
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 22:26

Από τη διαιτησία στο μοναστήρι

Την απόφαση να αποχωρήσει από τη διαιτησία και να μονάσει πήρε ο διεθνής διαιτητής Τομ Χένινγκ Έβρεμπο.

Την απόφαση να αποχωρήσει από τη διαιτησία και να μονάσει πήρε ο διεθνής διαιτητής Τομ Χένινγκ Έβρεμπο.

Ο Νορβηγός διαιτητής που έγινε γνωστός για τη διαιτησία του στο περσινό παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι, όπου τα σφυρίγματα του στέρησαν τη συμμετοχή των «μπλε» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, «κρέμασε» τη... σφυρίχτρα του.

Ο 43χρονος ρέφερι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να αφοσιωθεί στην κήρυξη του έργου του Θεού, παίρνοντας μέρος σε ιεραποστολές, και όπως τονίζει ο ίδιος αφορμή ήταν η σκληρή κριτική που δέχτηκε για πολλές διαιτησίες του που έκριναν αποτελέσματα.

Ο Έβρεμπο εργαζόταν και ως ψυχολόγος, όμως το επάγγελμά του δεν τον βοήθησε να απαλλαχθεί από τις τύψεις, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την απόφαση ζωής.

«Θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Ζητώ δημόσια συγγνώμη για την Τσέλσι, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον κόσμο. Θα γίνω ιεραπόστολος. Επιχείρησα να βρω κάποια εξήγηση στα κείμενα του Φρόιντ ή κάποιου άλλου ψυχολόγου, αλλά δεν τα κατάφερα.

Έχω ζήσει κάτι σαν κόλαση, αφού κάθε μέρα νιώθω ότι με κυνηγούν ο Ντρογκμπά, ο Μπάλακ και ο Εσιέν. Δεν μπορώ να ζήσω έτσι.

Το λάθος μου είχε πολλές συνέπειες, επειδή η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League, το Σουπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων», δήλωσε ο 43χρονος πρώην, πλέον, διαιτητής.

Πηγή: www.goal.com/gr