Πολιτική
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 06:02

H ατζέντα της ημέρας

* Αναχωρεί σήμερα για το Κοσσυφοπέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατούς, αντιστράτηγο Φ. Φράγκο.

* Αρχίζει σήμερα από τη Νομαρχία Ηρακλείου Κρήτης η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης με επιταγές που θα σταλούν κατ'οίκον στους δικαιούχους.

* Από τις 8 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. οι εισπράξεις από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή έως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010.

* Στις 11:30 π.μ. ο νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης θα παραδώσει στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη μελέτη της γέφυρας παράκαμψης του Νευροκοπίου, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.

* Στις 11:30 π.μ. και στις 12:30 μ.μ. στο Νομισματικό Μουσείο πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών με εργαστήριο κατασκευής για το γούρι του 2010.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη με τον νομάρχη Δράμας, Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών γι ατην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

* Στις 12 το μεσημέρι η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι ενημερωτική συνάντηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τις δυνατότητες των δήμων και των ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις αντισεισμικής «θωράκισης» με βάση το νέο πληροφοριακό σύστημα της σεισμικής επικινδυνότητας των κτιρίων που κατάρτισε το Επιμελητήριο.

* Στις 12:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) έκτακτη συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΔΙΣΥ, Δημήτρη Ρουσσόπουλου.

* Στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου Κρήτης συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού, Γιάννη Μαγκριώτη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων.

* Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 6 μ.μ. μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ (Κατεχάκη και Κηφισίας) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παλαιστινιακών οργανώσεων στην Αθήνα, την ώρα που χιλιάδες ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν πορεία ελευθερίας, προσπαθώντας να σπάσουν τον αποκλεισμό και να περάσουν στη Γάζα από τα σύνορα της Αιγύπτου.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων - νέα νηπιαγωγεία στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης η θεατρική παράσταση: «Ο επιθεωρητής έρχεται» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Δημοτικής Πινακοθήκης στο Παλιό Ταχυδρομείο Πειραιά (Φίλωνος 29) εκδήλωση στο πλαίσιο των εορταστικών δράσων του Δήμου Πειραιά με θέμα: «Χριστούγεννα στον Πειραιά Χαμόγελα για τα παιδιά». Η σοπράνο Ελλη Καρύδη, ο τενόρος Δημήτρης Πρακσόγλου και ο Πάνος Λουμάκης στο πιάνο θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από γνωστές ελληνικές και ξένες οπερέτες.