Αθλητικά
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 23:26

A1 Μπάσκετ: Μαρούσι - ΑΕΚ 61-56

Το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ με 61-56 κάνοντας το «5 στα 5» στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποχαιρετά τη σεζόν έχοντας μόλις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ με 61-56 κάνοντας το «5 στα 5» στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποχαιρετά τη σεζόν έχοντας μόλις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για το Μαρούσι στο «Παλαέουρ» κόντρα στη Ρόμα ήταν ο ίδιος που «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων επί της ΑΕΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Στέφαν Νάτζφεϊ ήταν όλα τα λεφτά για τους «κιτρινόμαυρους» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την «Ένωση», συνθέτοντας σούπερ δίδυμο με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Σέρβος σέντερ… σέρβιρε, ο 24χρονος σέντερ «εκτελούσε» και οι Μιλόσεβιτς, Πελεκάνος έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα από τη γραμμή των ελεύθερων βολών χαρίζοντας στο Μαρούσι την έβδομη φετινή νίκη στην κανονική περίοδο.

Κι όλα αυτά ενώ ο Τζάρεντ Χόμαν επέστρεψε στην Αθήνα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ και δεν του επέτρεψε να βρίσκεται εγκαίρως στη χώρα μας! Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί το τεταμένο κλίμα στις τάξεις της ομάδας των βορείων προαστίων λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές, η νίκη επί της «Ένωσης» αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Από την άλλη πλευρά ο Τορίν Φράνσις εξελίχτηκε σε μοιραίο παίκτη για την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σέντερ κρατούσε όρθιους τους «κιτρινόμαυρους» την πρώτα περίοδο ωστόσο υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη στα τελευταία λεπτά που επέτρεψαν στο Μαρούσι να διατηρήσει το προβάδισμα ως τη λήξη.

Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 17-9 έχοντας κύριο εκφραστή της επίθεσης τον Τζαμόν Λούκας. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις μόνο από τον Φράνσις, ο οποίος σκόραρε όλους τους πόντους της «Ένωσης» στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη είχαν 0/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια τέσσερις αναπάντητοι πόντοι των Αριγκμπάμπου (αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του) και Μιλόσεβιτς έκαναν το 21-9 πριν απαντήσει με τρίποντο ο Νικολαϊδης μειώνοντας σε 21-12 στο 14Ά.

Ο Φλεβαράκης γύρισε την άμυνα σε ζώνη και η ΑΕΚ επέστρεψε στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 27-23 του ημιχρόνου. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (32-31) με τρίποντο του Μακ ενώ συνεχόμενοι πόντοι του Ταουρίν Γκριν έβαλαν τους «κιτρινόμαυρους» μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 36-37 στο 28Ά.

Ο Στέφαν Νάτζφεϊ και ο Μπίλι Κις έβρισκαν επιθετικές λύσεις διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα για το Μαρούσι ωστόσο ο Γκριν σκόραρε συνεχώς για την ΑΕΚ που δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει.

Ο Μαυροειδής έκανε το 57-51 με 1/2 βολές, ο Γκριν μείωσε σε 57-54 με τρίποντο στα -27ΆΆ ενώ ο Μιλόσεβιτς ξανά με 1/2 βολές στα -17ΆΆ διαμόρφωσε το 58-54. Ψύχραιμοι στη ρουλέτα των βολών οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, έφτασαν τελικά στη νίκη με 61-56

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 27-23, 39-40, 61-56

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 5, Κις 7 (1), Λούκας 9 (1), Πελεκάνος 10 (1), Μπατής, Χόμαν 1, Μαυροειδής 11 (13ρ.), Καλάθης, Αριγκμπάμπου 2, Νάτζφεϊ 9 (2), Καϊμακόγλου 7

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Γκριν 20 (3), Νικολαϊδης 8 (2), ΜακΓκραθ 3 (1), Μακ 7 (1), Παπαντωνίου 2, Μελς, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης 2, Φράνσις 10

Πηγή: www.gazzetta.gr