Πολιτική
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:59

ΣΥΝ: Λυσσαλέα αντίδραση από τα άκρα για το ν/σ για τους μετανάστες

«Τα στοιχειώδη και αυτονόητα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών συναντούν τη λυσσαλέα αντίδραση ακραίων αντιδραστικών κύκλων της πολιτικής μας ζωής», παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης και καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει απέναντι στις πιέσεις των «ακροδεξιών και ρατσιστικών φωνών».

«Τα στοιχειώδη και αυτονόητα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές συναντούν τη λυσσαλέα αντίδραση ακραίων αντιδραστικών κύκλων της πολιτικής μας ζωής», παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης και καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει απέναντι στις πιέσεις των «ακροδεξιών και ρατσιστικών φωνών».

«Η κυβέρνηση οφείλει, όχι μόνο να μην υποχωρήσει απέναντι στις πιέσεις των ακροδεξιών και ρατσιστικών φωνών ακυρώνοντας ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και δεκαετίες στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά πρέπει να προχωρήσει με πιο τολμηρά βήματα στην τελική διαμόρφωση του νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κοινωνία, στο μεγαλύτερό της μέρος, έχει αποδείξει ότι αποδέχεται και μπορεί να συμβιώνει με τους μετανάστες συνανθρώπους μας», συμπληρώνει ο κ. Σκουρλέτης και καταλήγει: «Η χώρα μας δεν μπορεί να παραμένει ουραγός στα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής».