Πολιτική
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 14:11

Την αντικατάσταση των δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης και του δ/ντή Αναδασώσεων Αττικής καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Για ερωτηματικά που εγείρονται από την ξαφνική μετακίνηση των δασαρχών Πάρνηθας και Πεντέλης, κ.κ. Αμοργιανώτη και Ρήγα, καθώς και του διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής, κ. ¶νδρου, κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναρωτιέται για την καταλληλότητα του χρόνου που επελέγη από την κυβέρνηση για την απομάκρυνση, από τις νευραλγικής σημασίας -όπως επισημαίνει- θέσεις τους, «των ανθρώπων που σήκωσαν το φορτίο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού», και ερωτά: «Είναι άραγε τα εξιλαστήρια θύματα της καταστροφής;»

Παρατηρεί επίσης, πως η αντικατάσταση των στελεχών που εκπόνησαν τα σχέδια αναδάσωσης και αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις πυρκαγιές, και ενώ τα σχέδια αυτά βρίσκονται στο μέσον της υλοποίησής τους, δεν έχει καμία λογική.

Για το λόγο αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις εν λόγω αντικαταστάσεις δημιουργεί νέο πρόσκομμα και καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

«Αναρωτιόμαστε», καταλήγει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «αν οι μετακινήσεις των έμπειρων αυτών στελεχών, σε θέσεις χωρίς νευραλγική σημασία, έχει να κάνει με την επιλογή τους να μην αποκρύψουν τις πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση για την τραγωδία που η χώρα μας έζησε, φέτος το καλοκαίρι» και προσθέτει:

«Αναρωτιόμαστε, αν η μετακίνηση των στελεχών έχει να κάνει με το θάρρος τους να πουν την αλήθεια, ότι η Πάρνηθα δεν μπορεί να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, ανατρέποντας έτσι την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση».