Πολιτική
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 20:29

Στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση Ζαχόπουλου

Στη Βουλή φέρνει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση Ζαχόπουλου ζητώντας να κληθεί να καταθέσει στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός (ως πρώην υπουργός Πολιτισμού), αλλά και την κλήση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανού, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Απαντώντας, η κυβέρνηση κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μικροπολιτική.

Την κλήση όλων των υπουργών Πολιτισμού από το 2004 και μετά -και κατά συνέπεια και του ίδιου του πρωθυπουργού- στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ , όπως ανακοίνωσε ο κ. Γ. Ραγκούσης. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του Κινήματος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα ζητήσει να κληθεί για ακρόαση ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την υπόθεση Ζαχόπουλου μέγα πολιτικό «μπλε» σκάνδαλο που όπως υπογράμμισε, έχει πλήξει τον σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα.

Για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, υπάρχει θέμα διαφάνειας και δημοσίου χρήματος καθώς, όπως είπε, για την αξιωματική αντιπολίτευση το δημόσιο χρήμα είναι ιερό από τη στιγμή που προέρχεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε τη λήψη πρωτοβουλιών από την επόμενη εβδομάδα σε μια σειρά θεμάτων όπως είναι η ακρίβεια, οι ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, τα λιμάνια και το χωροταξικό, ενώ όπως είπε, την προσεχή Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες την πρότασή του για τον εκλογικό νόμο.

Επίσης, όσον αφορά την επίσκεψη Καραμανλή στην Αγκυρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής πριν την πραγματοποίηση της επίσκεψης.

«Το ΠΑΣΟΚ της μικροπολιτικής», απαντά η κυβέρνηση

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτική: «Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ της μικροπολιτικής, η κυβέρνηση λειτούργησε και λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κείμενης νομοθεσίας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.