Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 14:25

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσων ζήτησε και επισήμως το ΠΑΣΟΚ

Κατετέθη το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την κλήση όλων των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού από το 2004 έως σήμερα -και κατά συνέπεια και του ίδιου του πρωθυπουργού- στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/03/1458432.htm .

Δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κατέθεσαν επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής, με την οποία ζητούν να ορισθεί άμεσα συνεδρίασή της όπου θα κληθούν όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού από το 2004 μέχρι και σήμερα, ώστε -όπως αναφέρεται- να ενημερωθεί η Βουλή για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Όπως γνωρίζετε η διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν έχει συνεδριάσει για θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε ο Υπουργός έχει εμφανιστεί ενώπιόν της, από την αρχή της νέας κυβερνητικής περιόδου.

Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και τα γεγονότα τα οποία ακολούθησαν, αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Δημοσιοποιούνται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα τεράστια προβλήματα πολιτικής και διοίκησης του Υπουργείου Πολιτισμού. Παραμένουν ανοικτά ζητήματα διαφάνειας, διαχείρισης προγραμμάτων και πόρων, πολιτικών επιλογών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (προσλήψεις, αξιολογήσεις), τα οποία ενώ επανειλημμένα ετέθησαν στην Κυβέρνηση με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, ουδέποτε απαντήθηκαν επαρκώς.

Θεωρούμε επιβεβλημένο, κυρία Πρόεδρε, να κληθούν στην Επιτροπή όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού από της 7ης Μαρτίου 2004 μέχρι και σήμερα, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή και κατ’ επέκταση ο ελληνικός λαός για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο Υπουργείο Πολιτισμού (παράνομες αποφάσεις, έκνομες ενέργειες κλπ) και καταγγέλλονται δημοσίως.»