Πολιτική
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 21:30

Απόπειρα αυτοκτονίας δικηγόρου

Ενας από τους δικηγόρους ο οποίος επρόκειτο να κληθεί από τον ανακριτή για την υπόθεση Χρήστου Ζαχόπουλου επιχείρησε να αυτοκτονήσει την Παρασκευή πέφτοντας στις ρόδες φορτηγού στο Φλοίσβο. Ο δικηγόρος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνες η ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Τροχαία. Στα χέρια βουλευτή του ΛΑΟΣ επιστολή του δικηγόρου.

ENAΣ από τους δικηγόρους, ο κ. Κουταλίδας, ο οποίος επρόκειτο να κληθεί από τον ανακριτή για την υπόθεση Χρήστου Ζαχόπουλου, επιχείρησε γύρω στις 6 μ.μ. της Παρασκευής να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις ρόδες φορτηγού στο Φλοίσβο.

Η απόπειρα έγινε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, ο δικηγόρος Ηρακλής Κουτελίδας διέσχιζε τη λεωφόρο Ποσειδώνος και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Ο οδηγός του φορτηγού δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο παθών έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του, πριν προλάβει ο ίδιος να αντιδράσει.

Ο δικηγόρος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για την υπόθεση κάνει έρευνες η ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Τροχαία.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δικηγόρος είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες, ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την απόπειρα του, άφησε ιδιόχειρα σημειώματα σε δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ. Η γυναίκα του κ. Κουταλίδα, γνώριζε τις προθέσεις του και προσπάθησε να τον μεταπείσει, κάτι που αρχικά νόμιζε ότι το είχε καταφέρει.

Πριν από λίγο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι έχει στα χέρια του επιστολή που του είχε δώσει ο ίδιος ο δικηγόρος ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος.

Αυτή την ώρα, ο κ. Γεωργιάδης μεταβαίνει στον εισαγγελέα για να παραδώσει την επιστολή.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτελίδας εμφανίστηκε καταβεβλημένος στο γραφείο του γύρω τις 12 και μισή το μεσημέρι, αφήνοντάς του μία επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι είναι εξιλαστήριο θύμα και ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Παράλληλα, στην επιστολή του γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενημέρωσε αρχικά τη σύζυγο του δικηγόρου και στη συνέχεια σκόπευε να μεταβεί στον εισαγγελέα για να παραδώσει την επιστολή.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα επικοινώνησε με τον κ. Γεωργιάδη η σύζυγος του Κουτελίδα, λέγοντάς του ότι είχε μεταπείσει το σύζυγό της και ότι τελικά θα πήγαινε ο ίδιος να καταθέσει στον ανακριτή.